24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.01.2023 13:45 | Son Güncelleme: 04.01.2023 15:32

SZA, SOS albümü ile üçüncü haftasını da Billboard zirvesinde geçirdi

2022 sona ererken Billboard yılın son haftasında müzik severlerin listelerinde daha çok hangi parçalara yer verdiğini ve yeni yıla hangi şarkıcıların zirvede girdiğini gösterdi. New York Times yeni yıla Billboard listelerinin zirvesinde giren albüm ve şarkıları yazdı
SZA, SOS albümü ile üçüncü haftasını da Billboard zirvesinde geçirdi

Ben Sisario / The New York Times

2022 sona ererken dinleyiciler müzik platformlarında iki şeye rağbet gösterdi: SZA'nın yeni albümü ve çok ama çok Noel müziği. New Jersey'de büyüyen R&B şarkıcısı ve söz yazarı SZA, uzun zamandır beklenen albümü SOS ile Billboard 200'de zirvede yer alırken, Mariah Carey'nin Noel şarkısı All I Want for Christmas Is You Hot 100 single listesinin zirvesinde yerini aldı.

Billboard ve Luminate'e göre 128 bin dinlenmenin neredeyse tamamını oluşturan SOS, Amerika Birleşik Devletleri'nde 169 milyon kez dinlenerek üçüncü kez 1 numara oldu. Yayınlanmasından bu yana geçen üç hafta içinde SZA'nın albümü dijitalde toplamda yaklaşık 810 milyon kez tıkladı. Hot 100'de All I Want bu sezon dördüncü kez, toplamda ise 12. kez 1 numarada yer alıyor. 1994 yılında yayınlanan Carey'nin şarkısı 2019 yılına kadar 1 numaraya ulaşamamıştı.

Billboard haftalık takibi

Billboard'un haftalık takip dönemi cuma günü başladı ve Noel'in pazar gününe denk gelmesiyle yılın son haftasında tatili takip eden dört günü içerdi. Ancak single'lar dinleyicileri domine etti ve ilk 10'da hepsi eski olan toplam sekiz parça yer aldı.

All I Want'ın yanı sıra Brenda Lee'nin Rockin' Around the Christmas Tree parçası ikinci sırada, Bobby Helms'in Jingle Bell Rock şarkısı üçüncü sırada, Wham!'in Last Christmas'ı dördüncü sırada, Burl Ives'ın A Holly Jolly Christmas parçası beşinci sırada, Andy Williams'ın It's the Most Wonderful Time of the Year şarkısı altıncı sırada, José Feliciano'nun Feliz Navidad'ı yedinci sırada ve Nat King Cole'un The Christmas Song şarkısı dokuzuncu sırada yer alıyor. İlk 10'da yer alan albümler ise Taylor Swift'in Anti-Hero'su 8 numarada ve Sam Smith ile Kim Petras'ın Unholy'si 10 numarada yer alıyor.

Albüm listesinde Taylor Swift'in Midnights albümü 2 numarada yer alıyor ancak Santa parçası da hemen arkasından geliyor. Michael Buble'ın Christmas albümü 3 numarada ve Cole'un The Christmas Song'u 5 numarada yer alıyor. Amerikalı prodüktör ve şarkı sözü yazarı Metro Boomin'in Heroes & Villains şarkısı da 4 numarada kendi yerini ayırdı.

© 2023 The New York Times Company