03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.11.2023 21:50 | Son Güncelleme: 14.11.2023 22:07

The New York Times yazdı: Instagram'ı silmeden Threads'i kapatmak artık mümkün

Yeni Twitter olma iddiasıyla yola çıkan ancak kullanıcılarının büyük bir kısmını kaybeden Threads, Instagram hesabını silmeden kendi hesabının silinmesine izin vermediğinden yoğun eleştiri alıyor. Ancak Meta yeni bir güncelleme ile Threads hesaplarının tek başına silinebilmesinin yolunu açıyor
The New York Times yazdı: Instagram'ı silmeden Threads'i kapatmak artık mümkün

Isabella Kwai / The New York Times

Threads'ten memnun değilseniz ama yine de Instagram'da gezinmekten hoşlanıyorsanız, sizin için iyi haberler var: Yakında ilk hesabınızı ikincisini kaybetmeden silebileceksiniz.

Instagram'ın başındaki Adam Mosseri, Threads hesabında yaptığı açıklamada, uygulamada yapılacak bir güncelleme ile birlikte kullanıcıların kalıcı olarak Threads'ten çıkış yapabilmelerine olanak tanıyacaklarını duyurdu.

'Bir kez girdiniz mi çıkamazsınız'

Meta, eskiden Twitter olarak bilinen platform X'e rakip olması amacıyla Temmuz ayında Threads'i tanıttığında, kısa sürede tarihin en hızlı indirilen uygulaması haline geldi.

Ancak bu ivme devam etmedi. Kullanıcılar, platformun Yeni Twitter olmak için yarışan diğer yeni platformlardan daha az özelliğe sahip olduğundan şikayet etti. Konu etiketleri, doğrudan mesajlaşma ve içeriğe masaüstünden erişmenin herhangi bir yolu yoktu. Threads çok sonra bir web versiyonu sundu.

Bir başka önemli şikayet de hesap kapatmakla ilgiliydi. Instagram hesaplarını özenle düzenlemek için yıllarını harcayan pek çok kullanıcı bir hevesle Threads'e katıldı ancak birini diğerinden de vazgeçmeden silemediklerini fark ettiler.

Instagram sorunun çözümü için araştırma yaptığını daha önce açıklamıştı, ancak Mosseri'nin bu düzeltmeyi yapması aylar aldı.

Mahremiyet sorunu

Silme meselesi aynı zamanda Meta'nın veri toplama ve mahremiyet konularını ele alışına ilişkin daha büyük bir soruyu da beraberinde getirdi.

Mosseri ile yapılan bir röportaja göre, Mayıs ayında şirkete 1,3 milyar dolarlık rekor bir ceza kesildi ve Avrupa'daki Facebook kullanıcıları hakkında toplanan verileri ABD'ye göndermeyi durdurması emredildi ve Threads'in Avrupa'da piyasaya sürülmesi, kısmen bölgedeki verilerle ilgili kurallar nedeniyle ertelendi.

İngiltere'nin gizlilik gözlemcisi Bilgi Komiserliği Ofisi, yaptığı açıklamada Meta ile kullanıcıların bir hizmetten çıkarılmak için diğerini kullanmaktan vazgeçmek zorunda kalmaması gerektiği konusunda "net" olduklarını söyledi.

Hala yeni 'Twitter' olma mücadelesi veriyor

Elon Musk'ın geçen yıl Twitter'ı devralmasından bu yana, bazı değişikliklerden rahatsız olan kullanıcılar bir alternatif arayışına girdi. Ancak Mastodon, Bluesky ve Threads gibi platformlar hala kullanıcıların beğenisini kazanmak için yarışıyor olsa da net bir rakip ortaya çıkmadı.

Silme özelliğinin yanı sıra Mosseri, Threads'in doğrudan Meta'nın diğer platformları olan Facebook ve Instagram'da paylaştığı gönderileri gösterecek bir başka güncellemeyi de tanıttı. Ancak uygulamanın Instagram ve Twitter (X) gibi sosyal medya uygulamalarında yaygın olan bir başka işlev olan doğrudan mesajlaşma özelliğini ekleyeceği yönündeki spekülasyonları reddetti.

Mosseri konuyla ilgili "DM'leri Threads'in içine yerleştirmiyoruz" demekle yetindi.

© 2023 The New York Times Company