26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2022 11:36 | Son Güncelleme: 13.06.2022 11:49

Vanessa Friedman: Britney Spears'ın Versace gelinliği sanatçının yeni bağımsızlık çağının bir sembolü

NYT'nin baş moda editörü Vanessa Friedman, Britney Spears’ın düğününde giydiği Versace elbiseden yola çıkarak ikilinin on yılları kapsayan arkadaşlığını anlattı. Özgürlüğüne yeni kavuşmuş Spears ve onunla benzer yollardan geçmiş Donatella Versace arasında tekrardan bir iş birliği söz konusu olabilir
Britney Spears, Sam Asghari'yle düğününde Versace giydi. Versace, çiftin kıyafetlerinin çizimini NYT ile paylaştı. (Versace via The New York Times)
Britney Spears, Sam Asghari'yle düğününde Versace giydi. Versace, çiftin kıyafetlerinin çizimini NYT ile paylaştı. (Versace via The New York Times)

Vanessa Friedman / The New York Times

Elbise uzun ve beyazdı. Versace’ydi. Dahası, yalnızca bir gelinlik değildi. Evet Britney Spears’ın, Sam Asghari ile Los Angeles’da 9 hazirandaki düğününde giydiği bu elbise aynı zamanda tam tamına bir gelinlikti. Ancak aynı zamanda Spears’ın yeni bağımsızlık çağının da bir sembolüydü.

Şöhret ve acılarının çoğunu kamuoyu içinde yaşamış biri için bu elbise seçimi görece ölçülüydü. Bu, pop yıldızının üçüncü evliliği olsa da yetişkin yaşamının çoğunu tanımlamış vasilik sonrası ilk düğünüydü. O halde niçin yeni bir başlangıç için giyinilmesin ki?

Şöhret dünyasında dostluk

Omuzları açık fildişi renkli elbisenin arkasında inci düğmeler, bacağı serbest bırakmak için yüksek bir yırtmaç, neredeyse dört buçuk metrelik duvak ve ona uyumlu bir gerdanlık. Bütün bunlar trendleri belirlediği 1990’lardaki haline bir selam gibiydi. Bu selam için de o zamanlar tanıdığı bir tasarımcıya neden başvurmasın ki? Donatella Versace sahnede...

Spears mart ayında Instagram'da Versace ile bir fotoğrafını yayınladı ve biraz da argo bir dille ikisinin sıkı fıkı olduğunu söyledi. Versace ise Variety'e aynı ayın içinde Spears'ın "İnanılmaz bir ruh halinde" olduğunu söyledi. Düğün Spears’ın Asghari’yle ilişkisini kutsamış olabilir ancak sanatçının Versace ile olan bağı on yıllardır sürüyor. İki kadının uzun zamandır pop estetiğinden çok daha fazla ortak noktası var: Vücut bilinci ile giyinme sevgisi, saç rengi açıcı ve biraz da bronzluk spreyi.

Spears’ın Versace seçimleri

Ne de olsa kardeşi Gianni öldürülünce Versace markasının başına geçmek zorunda kalan Donatella da kamuoyu tarafından yargılanmıştı. Markayı ne olursa olsun devam ettirmek için madde bağımlılığına ve aile travmalarına katlandı. Tanıdık duyuluyor mu? Ünlülerin irdelendiği o mikroskopa maruz kalmanın ne demek olduğunu biliyor. Belki de bunun bir sonucu olarak, Spears'ın Madison Square Garden'da Michael Jackson'la sahne almak için siyah boncuklu, sırtı açık yeşil şifon bir mini elbise seçtiği 2001'den beri birbirlerinin arkalarını kolladılar. Spears 2002’de Milano Moda Haftası sırasında Versace defilesinde ön sırada oturmak için gökkuşağı tonlarında, ten rengi parlayan bir Versace elbisesi giydi. Yine 2008'deki MTV Video Müzik Ödülleri'nde iki farklı ışıltılı Versace mini elbisesini tercih etti.

Yeni bir dönem mi?

Versace bir keresinde kıyafetlerini Spears’ın itibarına göre tanımlamıştı. 2003 ilkbahar koleksiyonu için “Genç ve rock ’n’ roll’lar. Britney işi” demişti. Düğünden sonra Spears'ın resepsiyon ile dans partisinde giydiği siyah ve kırmızı mini elbise çeşitleri de dahil olmak üzere, Versace’den daha fazla “Britney işi” vardı.
Düğündeki kıyafetler, Versace’nin eylül ayındaki podyumunda Britney’den daha fazla ilham alabileceğini gösteriyor. Bunun özür dilemeyen, kadınsı ve hayatta kalmanın muzaffer görünümünü tanımlayan tamamen yeni bir Spears-Versace döneminin başlangıcı olabileceğini hayal etmek zor değil.
Eğer bu gerçekleşirse, en kalıcı ve otantik türden bir moda evliliği olacaktır.

 © 2022 The New York Times Company