17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.09.2023 20:41 | Son Güncelleme: 19.09.2023 22:36

YouTube cinsel saldırıyla suçlanan Russell Brand'e kısıtlama getirdi

Video paylaşım platformu YouTube, cinsel saldırıyla suçlanan dünyaca ünlü komedyen ve aktör Russell Brand'a yönelik kısıtlama kararı aldı. Brand'in YouTube üzerinden para kazanması engellenirken, gerekçe olarak ise "içerik oluşturucu sorumluluğu politikasını ihlal emesi'' gösterildi
YouTube cinsel saldırıyla suçlanan Russell Brand'e kısıtlama getirdi

Alex Marshall / The New York Times

YouTube, komedyen ve aktör Russell Brand’in sosyal medya platformunda yayınladığı videolardan para kazanmasını askıya aldı. Bu gelişme, birkaç kadının Brand'ı cinsel saldırıyla suçladığı bir soruşturmanın İngiliz haber kuruluşlarınca yayınlanmasının ardından yaşandı.

Kanal, reklâmlar ve ücretli promosyonlar yoluyla para kazanan Brand için potansiyel olarak önemli bir gelir kaynağı haline gelmişti.

Dışarıdaki davranışları da bağlayıcı

YouTube sözcüsü gönderdiği e-postada, platformda 6,6 milyon aboneye sahip olan Brand’in "içerik oluşturucu sorumluluğu politikasını" ihlal ettiği için askıya alındığını söyledi.

Sözcü, "Bir içerik oluşturucunun platform dışı davranışı kullanıcılarımıza, çalışanlarımıza veya ekosisteme zarar verirse, topluluğu korumak için harekete geçeriz" ifadesini kullandı. 

Sözcü, askıya alma işleminin ne kadar süreceğine ilişkin bir soruya yanıt vermedi.

Brand cuma günü kanalında "ciddi suç iddiaları" olarak adlandırdığı suçlamaları yalanlayan bir klip yayınladı. Bu açıklama, The Times of London ve Sunday Times of London gazeteleri ile Dispatches adlı televizyon programının, biri tecavüz suçlaması olmak üzere dört kadının Brand'ı cinsel saldırıyla suçladığı ortak soruşturmalarını yayınlamalarından bir gün önce yapıldı.

Bir dönem TV yıldızıydı

Brand bir zamanlar İngiltere'de bir televizyon ve radyo yıldızıydı ve 2007 yılında çok satan bir anı kitabı yayınladı. Kısa bir Hollywood kariyeri olan Brand, 2008 yapımı romantik komedi filmi Forgetting Sarah Marshall’da rol aldı, ancak son zamanlarda online videolar çekmeye, sağlıklı yaşam etkinlikleri düzenlemeye ve komedi şovları yapmaya yöneldi.

Covid aşısı şüpheciliği

Brand'in daha önceki stand-up rutinleri, İngiliz düzenini eleştiren ve sosyal eşitsizlik gibi konuları inceleyen geniş bir sol odağa sahipken, son zamanlarda üretimini muhafazakar konuşma noktalarına doğru yeniden yönlendirdi ve görünürde genellikle Amerikalı bir izleyici kitlesini hedef alıyordu. YouTube'daki son videolarında Brand, Covid-19 aşılarına yönelik şüpheciliğini tartışıyor ve Fox News'teki kendi programlarını parça parça inceliyordu.

Brand ayrıca muhafazakar seslerle ilişkili bir sosyal medya ağı olan Rumble'da bir programa ev sahipliği yapıyor.

© 2023 The New York Times Company