28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2023 04:31 | Son Güncelleme: 08.09.2023 13:13

100. yıl şerefine bin yılı anlatan büyük gösteri

Cumhuriyet'in 100. yılı için sahneye konan 100, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak. Senarist ve yönetmen Özen Yula. Gösteride, Alparslan’ın 1071’de Anadolu’ya girişiyle başlayıp cumhuriyetin kuruluşu ve bugüne kadar gelen süreç, sanatın farklı disiplinleri kullanılarak anlatılıyor
Fotoğraflar: Barış Acarlı
Fotoğraflar: Barış Acarlı

Salondan içeri girer girmez tanıdık melodiler karşılıyor bizi. İlk kez duyduğunuz ama diğer yandan çok uzun yıllardır kulağınızdan kalbinize dokunan sesler bunlar. Kaynağı, piyanonun başında oturan Fahir Atakoğlu. Şef Hakan Şensoy’un kurduğu orkestranın uyumu, notaların gücü hemen etkisi altına alıyor sizi.
Sahnenin üzerindeki masada, tiyatro deyince Türkiye’nin tartışılmaz isimlerinden Özen Yula oturuyor. Cumhuriyet'in 100. yılında, Cumhuriyet'e uzanan süreci; müzik, dans, teknolojik sahne tasarımları ve yaratıcı kostümleri bir araya getirerek anlatan 100 projesinin provasındayız. Dansçılardan tiyatroculara, müzisyenlerden teknik ekibe kadar 140 kişinin yer aldığı, İBB Kültür’ün düzenlediği dev gösterinin senarist ve yönetmeni Özen Yula, eserin müziklerini besteleyen Atakoğlu, orkestra şefi Hakan Şensoy ve oyuncularından Ozan Dolunay, Burak Deniz ve Sezin Akbaşoğulları ile randevumuz var.