02 Haziran 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 09.06.2023 23:11

Akademi Türk dizilerinin büyüsünü yerinde tespite geldi

Emmy ödüllerini veren Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyelerinin katıldığı International Academy Day, bu yıl Ay Yapım’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi
(Soldan) Pelin Diştaş, Beren Saat Ece Yörenç ve Sema Ergenekon’un katıldığı paneli Kerem Bürsin yönetti.
(Soldan) Pelin Diştaş, Beren Saat Ece Yörenç ve Sema Ergenekon’un katıldığı paneli Kerem Bürsin yönetti.

Televizyon dünyasının en prestijli ödülleri Emmys ve IEmmys’i (Uluslararası Emmy’ler) belirleyen Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyelerinin katıldığı, International Academy Day etkinliği bu yıl İstanbul’da ve Ay Yapım’ın ev sahipliğinde düzenlendi. Uluslararası kültür ve medya endüstrisinin ağır toplarının katıldığı etkinlikte katılımcılar, 140’tan fazla ülkede yayınlanan Türk dizilerinin çekildiği mekanları ziyaret etti. 30 ülkeden temsilcilerin katıldığı etkinlikle sektör oyuncuları paneller ve tanıtımlarda bir araya geldiler.

International Academy Day kapsamında en dikkat çekici olan etkinlik, Türk içeriklerinin yurt içi ve yurt dışındaki başarısında kadının rolünün konuşulduğu paneldi. Moderatörlüğünü oyuncu Kerem Bürsin’in üstlendiği söyleşide, oyuncu Beren Saat, senarist Ece Yörenç ile Sema Ergenekon ve Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş söz aldılar. Bu arada Beren Saat kış aylarında yeni filmiyle Netflix’te olacağının da müjdesini verdi.