26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.01.2023 12:22 | Son Güncelleme: 30.01.2023 12:30

Avatar: The Way Of Water, gişedeki 7. hafta sonunda da zirvede

Vizyona girdiği günden beri rekorlarıyla adından söz ettiren Avatar: The Way of Water, yedinci hafta sonunda da ABD gişesinde zirvede kalmayı başardı
Avatar: The Way Of Water, gişedeki 7. hafta sonunda da zirvede

James Cameron'ın yönettiği Avatar: The Way Of Water, Star Wars: The Force Awakens’i geride bıraktıktan sonra, Box Office Mojo'ya göre ABD'de Cuma'dan Pazar'a tahmini 15,7 milyon dolar hasılat yaparak üst üste yedinci hafta sonu ABD gişe listelerinde zirveye yerleşti. 

Disney yapımı film, ABD'de tahmini toplam 620,6 milyon dolar ve uluslararası olarak 1,496 milyar dolar kazandı. The Way of Water, dünya çapındaki toplam 2,117 milyar dolarla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri listesinde artık yalnızca orijinal Avatar (2,92 milyar dolar), Avengers: Endgame (2,79 milyar dolar) ve Titanic'in (2,19 milyar dolar) gerisinde yer alıyor. 

Avatar'ın devam filmi, hem Incredibles 2 hem de Star Wars: The Last Jedi'ı geçerek ABD gişelerinde en çok hasılat yapan 11. film oldu. Box Office Mojo verilerine göre Puss in Boots: The Last Wish 10,6 milyon dolarlık tahmini hafta sonu hasılatı ile ikinci, A Man Called Otto 6,8 milyon dolar ile üçüncü ve M3GAN 6,4 milyon dolar hasılat ile dördüncü sırada yer alıyor. Başrolünü Hintli yıldız Shah Rukh Khan'ın oynadığı Bollywood filmi Pathaan tahmini 5,9 milyon dolar hasılat elde etti ve hafta sonu ABD gişesinde beşinci sırada yer aldı.

Titanic'i geçecek mi?

Deadline, Avatar 2’nin uluslararası güçlü performansına dayanarak filmin bu hafta Titanic’i geçerek  dünya çapındaki en çok hasılat yapan üçüncü film olacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte Titanic filmi Sevgililer Günü için yeniden vizyona gireceğinden filmin Şubat ayında tacını geri almak için şansı zaten olacak. Titanic'i de Cameron yönettiği için, ne olursa olsun, üç filmi tüm zamanların en çok hasılat yapan ilk dört filmi listesinde kalacak.