24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.01.2023 11:50 | Son Güncelleme: 17.01.2023 12:03

Ayrılık şarkıları popülerleşirken Miley Cyrus’ın Flowers’ı hafta sonu platformları ele geçirdi

Shakira'nın eski sevgilisi Gerard Piqué hakkında yazdığı şarkı konuşulurken Miley Cyrus'ın eski eşi Liam Hemsworth'ün doğum gününde yayınladığı Flowers şarkısı Spotify, Apple Music gibi birçok platformda en çok dinlenen şarkı oldu
Ayrılık şarkıları popülerleşirken Miley Cyrus’ın Flowers’ı hafta sonu platformları ele geçirdi

Miley Cyrus'ın yeni şarkısı Flowers, cuma günü yayınlanmasından sadece birkaç gün sonra müzik platformlarına ve TikTok'a hakim oldu. Şarkı, SZA'nın Kill Bill ve Shakira'nın BZRP Music Sessions #53 şarkısından sonra bu yıl listelerin zirvesine çıkan son ayrılık şarkısı oldu. 

33 milyon izlenme

Flowers pazar günü itibariyle Spotify’da 10,9 milyon kez dinlenen şarkı platformda en çok dinlenen şarkı oldu. Amazon Music’te bir numara çıkan şarkı, SZA’nın Kill Bill’ini geride bırakarak Apple Music’te de en çok dinlenen şarkı olmayı başardı. Flowers müzik videosu YouTube'da 33 milyon kez izlendi ve TikTok'ta bu şarkı kullanılarak 154 bin video yapıldı. 

Flowers’ın sözleri, Bruno Mars'ın 2012 tarihli When I Was Your Man şarkısının sözlerine de bir gönderme olduğu söyleniyor.

Mars’ın şarkı sözleri şöyle:

I should have bought you flowers (Sana çiçekler almalıydım)
And held your hand (Elini tutmalıydım)
Should have gave you all my hours (Sana tüm saatlerimi vermeliydim)
When I had the chance (Şansım varken)
Take you to every party 'cause all you wanted to do was dance (Seni her partiye götürmeliydim çünkü tek istediğin dans etmekti)
Now my baby's dancing (Şimdi bebeğim dans ediyor)
But she's dancing with another man (Ama başka bir adamla dans ediyor)

Cyrus’ın şarkı sözleri ise şöyle:

I can buy myself flowers (Kendime çiçek alabilirim)
Write my name in the sand (Adımı kuma yazabilirim)
Talk to myself for hours (Kendi kendime saatlerce konuşabilirim)
Say things you don't understand (Senin anlamadığın şeyler söyleyebilirim)
I can take myself dancing (Kendimi dansa kaldırabilirim)
And I can hold my own hand (Kendi elimi tutabilirim)
Yeah, I can love me better than you can (Evet, beni senin sevebileceğinden daha iyi sevebilirim)

Hayranlar, Flowers’ın Cyrus'un eski kocası Liam Hemsworth hakkında olduğunu düşünüyor. Şarkı onun doğum gününde yayınlandı. Cyrus'ın yakında çıkacak olan albümü Endless Summer Vacation'ın 10 Mart'ta çıkacak.

Bu hafta sonu viral olan tek ayrılık şarkısı Flowers değildi. Çarşamba günü Shakira, Cumartesi günü Spotify'da 1 numara olan BZRP Music Sessions #53’ü yayınladı. Uzun süre birlikte olduğu eski sevgilisi  futbol yıldızı Gerard Piqué hakkında olduğu söyleniyor. Şarkının İspanyolca sözlerinde, "Benim gibi bir kurt senin gibi adamlara göre değil / Ben senin liginin dışındaydım” sözleri geçiyor. SZA'nın eski sevgilimi öldürebilirim dediği Kill Bill adlı şarkısı, geçen ay yayınlandığından beri Billboard Hot 100'de haftalar boyu kalan en iyi şarkılardan biri oldu ve geçen hafta 3. sırada yer aldı.