08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2023 13:45 | Son Güncelleme: 08.11.2023 14:20

Barbie ve Oppenheimer aynı evrende: Barbenheimer filmi geliyor

Barbenheimer filmi resmen onaylandı. Aynı gün vizyona girmesiyle gündem olan gişe rekortmeni iki film Barbie ve Oppenheimer tek bir evrende buluşuyor
Barbie ve Oppenheimer aynı evrende: Barbenheimer filmi geliyor

21 Temmuz'da vizyona giren Barbie ve Oppenheimer'ın rekabeti Barbenheimer olarak da anılan bir internet çılgınlığına neden oldu. İki filmin aynı gün vizyona gireceğinin ortaya çıkmasından itibaren ortaya çıkan espriler ve göndermeler, Barbie'nin vizyon öncesi büyük tanıtım kampanyasıyla da birleşerek unutulmaz bir sinema olayına dönüştü.

Şimdi ise Barbenheimer bir filme ilham verdi. Yönetmen ve yapımcı Charles Band "İnsanları bir araya getiren ve eğlendiren komik, havalı, zekice hazırlanmış ve biraz da garip bir film yapmak istiyorum" diyerek Barbenheimer filmi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Band, çekimlerin 2024 yılında başlayacağını duyurdu.

"Kara mizah için harika bir fırsat"

Filmin, Barbie ve Oppenheimer çılgınlığından para kazanmaya yönelik bir girişim olup olmadığı sorulduğunda Band "Bu %100 doğru ama aynı zamanda bu iki filmin tuhaf birleşimiyle, Barbie'nin havasıyla ve Oppenheimer'ın karanlığının birleşimiyle eğlenmek için de bir fırsat. Bunları bir araya getirirseniz kara mizah için harika bir fırsatınız olur. Çok saçma ama diğer tüm filmler karanlık ve moral bozucu gibi görünüyor ve 2024'e girerken biraz mizaha ihtiyacımız var gibi"

Brian Wecht, önümüzdeki yıl yapımına başlanması beklenen filmin senaryosunu ve birkaç şarkısını yazdı. Grup şu anda 397. filmi olan, Sharknado tarzı filmleri taklit eden ve Terror Rendered Too Cheaply sloganını taşıyan korku komedisi Bad CGI Gator'ı bitiriyor.

Barbenheimer konusu

American Film Market'ta satışa sunulan Barbenheimer sonsuz yazlar ve plaj partileriyle dolu Dolltopia'da yaşayan parlak bilim adamı oyuncak bebek Dr. Bambi J Barbenheimer'ı konu alıyor. Dr. Barbenheimer, oyuncak bebeklerin insan çocuklardan gördüğü muameleye öfkelenerek gerçek dünyaya adım atar ve burada insanlığın en kötü halini deneyimler. Sonunda insanlığın sorununu çözmek için her şeyi yok edecek dev bir nükleer bomba yapmaya karar verir.