18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 11.11.2022 04:32 | Son Güncelleme: 17.04.2023 15:49

Bülent Eczacıbaşı: Az bildiğim konularda yazmayı daha çok severim

Aklımızda Bulunsun kitabında neredeyse yarım asırlık deneyimini gençlere aktarmak için denemeler kaleme alan Bülent Eczacıbaşı, "Bazı anılarınızdan, hikayelerden ilham alıyorsunuz ama o konuda yazı yazabilmek için daha çok şey öğrenmeniz gerekiyor" dedi
Bülent Eczacıbaşı: Az bildiğim konularda yazmayı daha çok severim

Kitabın önce dışını tasarladığını söylüyor Bülent Eczacıbaşı. “Küçük boyutlu olacak, okumak için kimsenin masa başına geçmesi gerekmeyecek. Kalın olmayacak, metin kısmı 250 sayfayı geçmeyecek. Denemeler de 1250 kelime civarında olacak, okuma süresi beş dakikayı aşmayacak.”
Eczacıbaşı Holding gibi ülkenin en büyük kurumlarından birinin yönetim kurulu başkanının kitabı fiziksel olarak mütevazı boyutta; tıpkı yazarının rahatlıkta okunabilmesi için tasarladığı gibi. Ama Aklımızda Bulunsun / İş İnsanları İçin Denemeler’in içeriği ise epey geniş. “Yeni bir kapitalizm”den doğru Türkçeye, ‘büyük veri’den ilham perisine kadar pek çok konuda zihnini çalıştırmak isteyenler için 40 deneme yer alıyor. “Bu işin doğrusu budur” diye başımıza kakmayan ama üzerinde düşünülmüş bir öneri sunan, lafı uzatmadan net ve sade mesajlar veren metinler bunlar. Bülent Eczacıbaşı da zaten tam olarak böyle konuşuyor.