“Cigarettes and Alcohol”, “Live Forever” ve “Slide Away” gibi klasikleriyle tanınan Oasis, birleşme turnesini Cardiff’teki Principality Stadyumu’nda başlattı. 16 yıllık bir aradan sonra sahneye çıkan grup, tazelenmiş ve enerji dolu görünümleriyle sahnede yer aldı.
Konserin açılışını, nakaratında “Geri dönmek güzel” sözlerinin geçtiği “Hello” ile yapan grup, ardından hem Noel hem de Liam Gallagher’ın vokalini içeren nadir şarkılardan biri olan “Acquiesce” ile devam etti.
Gallagher kardeşler, geçmişi geride bırakıp hayranlarıyla yeniden buluştu. BBC'ye göre “We need each other” dizesi adeta bir barış ilanı gibiydi. Özellikle Liam, sahnede tutkuyla dolaştı. Seyirci de aynı tutkuyla karşılık verdi. “Wonderwall” ve “Don’t Look Back In Anger” gibi şarkılar toplu halde söylenirken adeta bir coşku yaşandı.
Gece boyunca herkes bir ağızdan “Some Might Say”, “Supersonic”, “Whatever”, “Half The World Away” ve “Rock ‘n’ Roll Star” gibi şarkıları söyledi.
Diogo Jota anıldı
“Live Forever” sırasında şarkı vefat eden Liverpoollu futbolcu Diogo Jota’ya ithaf edildi. Jota’nın bir fotoğrafı, grubun arkasındaki ekranlarda gösterildi.
“Stand By Me”nin ardından hayranların sesinden etkilenen Liam “Charlotte Church gibisiniz” dedi.
Önceki turnelerinde ses sorunları yaşayan Liam, bu kez güçlü ve taze bir sesle sahnede yer aldı. Hashimoto hastalığı nedeniyle yaşadığı sıkıntıların aşıldığını gösterdi.
Konserin açılışında el ele sahneye çıkmalarına rağmen, şov boyunca kardeşler arasında doğrudan bir diyalog yaşanmadı.
Geceyi kapatan “Champagne Supernova”yı anons eden Liam "Zor insanlarız, farkındayım. Yıllardır bize katlandığınız için teşekkürler" ifadelerini kullandı. Sahneden ayrılırken Gallagher kardeşler birbirlerine sarıldılar.
Grubun sonunu getiren olay
2009 yılında Paris’te bir konser öncesinde Liam’ın Noel’e bir erik fırlatmasıyla patlak veren kavga, Oasis’in sonunu getirmişti. Sonraki yıllarda basında, sahnede ve sosyal medyada sözlü savaş devam etmişti.
Liam, Twitter’da Noel’e defalarca “dev patates” şeklinde hitap etmişti. Aynı zamanda Noel’i Manchester Arena bombalamasının ardından düzenlenen One Love anma konserine katılmamakla suçlamıştı. Noel ise kardeşini “köyün delisi” ve “psikiyatriste görünmesi gereken biri” olarak nitelendirmişti.
Ama geçen yıl Liam, Reading Festivali’nde “Half The World Away”i Noel’e ithaf etti. İki gün sonra grup şu sözlerle birleşmeyi duyurdu: Silahlar sustu. Yıldızlar hizalandı. Bekleyiş sona erdi. Gelin görün. Televizyonda yayınlanmayacak.
Sadece Birleşik Krallık’taki 19 konser için 10 milyondan fazla başvuru yapıldı.
Grup, Cardiff’te bir konser daha verdikten sonra turneye Gallagher’ların memleketi Manchester’da devam edecek. Turne, Britanya ve İrlanda’daki konserlerin ardından Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Avustralya’da devam edecek.
Kaynak: Gazete Oksijen