02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2023 04:30 | Son Güncelleme: 05.05.2023 04:32

“Canlı müzik ve eğlence ulaşılabilir olmalı”

2022’de 21 mekanında 750 bin tekil misafir ağırlayan Jolly Joker Türkiye’de eğlence sektörünün öne çıkan aktörlerinden biri. Grubun genel müdürü Can Aydoğdu ile pandemi ve depremden yara alan müzik sektörünü konuştuk
“Canlı müzik ve eğlence ulaşılabilir olmalı”

2008 yılında açıldığında Jolly Joker genellikle heavy metal ve rock müzik yapan yabancı grupların sahne aldığı bir konser mekanıydı. Zaman içinde müzik yelpazesi önce Duman, Kurban gibi gruplara ya da Şebnem Ferah gibi Türk rock müziğinin önemli isimlerine, sonra da Sertab Erener, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi gibi 90’ların en etkin müzisyenlerine açıldı. Markanın kırılma noktası ise Yıldız Tilbe. Sanatçıyla ilk defa hafta içi bir gün sahne alması için anlaşıldığında biletler bir saat içinde tükenmiş. Grubun genel müdürü Can Aydoğdu’yla geçen yıl Kanyon’da açılan şubelerinde bir araya geldik.

Herkese her müziğe kapılarını açan bir eğlence mekanı olmak sizin için neden önemli?

Bizim için erişebilirlik çok önemli, bundan on yıl önce siz Hakan Altun, Yıldız Tilbe, Selami Şahin gibi isimleri ya çok yüksek fiyatlı bir gazinoda ya da halk konserinde izleyebilirdiniz. Bizim konserlerimizde 4-5 kategoride bilet var. Öğrenci de gelebiliyor, “Ben daha keyifli ve rahat izlemek istiyorum” diyen de. Bu insanları aynı mekana sokmak çok eğlenceli. Gençler büyük bir enerji getiriyor, daha rahat etmek isteyenler sanatçı kaşesine daha büyük bir katkıda bulunuyor ve sonuç olarak bu daha herkesin birlikte eğlenebileceği daha erişebilir bir ortam yaratıyor.