16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 15.04.2022 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Dolu dolu bir 23 Nisan!

Çocukluğunuzun en mutlu bayramını hatırlayacağınız ve yeniden içinizdeki çocukla konuşacağınız bu 23 Nisan’da farklı etkinliklere dahil olabilirsiniz
Herkes Sihirbaz Olacak
Herkes Sihirbaz Olacak

Yağmur Akpınar

Çocuklar üç gün Zorlu PSM’de

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan “Çocuk Sanat, Bilim, Eğlence Festivali’’ çocuklar ve ebeveynlerin beraber keyifli vakit geçirmelerini hedefliyor. 23 Nisan’ı kapsayan bu festivalde 0-3 ve 3-15 yaş arasındaki çocuklar sanat, bilim ve oyun atölyelerinde unutulmaz bir serüven yaşayacak. Bu yıl da birbirinden değerli isimleri ağırlayan festivalde, çocuklar alanlarında önde gelen isimlerle buluşacaklar. Seçkin Pirim ile mini heykel atölyesi, Ardan Özmenoğlu ile ipek baskı atölyesi ve Tan Sağtürk ile dans atölyesi gibi farklı etkinliklere katılabilecek olan çocuklar, deneyimler elde ederken eğlenmeye de devam edecek. Her çocuğun kendi hayalini bulacağı ve bireysel becerilerini geliştireceği bu festival 22-24 Nisan arasında Zorlu PSM’de gerçekleşiyor. 

CRR’de orkestra ve Doğa Rutkay

Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası 23 Nisan’ı “Çocuk Bayramı ve Ulusal Egemenlik Konseri” başlığı altında muhteşem bir performansla kutluyor. Murat Cem Orhan’ın yönetimindeki orkestranın yanı sıra Doğa Rutkay’ın anlatıcı olarak yer alacağı konserin metninde Başar Başaran’ın imzası bulunuyor. Geçmişten günümüze ulusal egemenliği hatırlatan ve çocuk olmayı bestelerde hissettirecek olan bu konser 19.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda olacak.

Uyku nasıl kaçar?

Farklı zamanlarda yaşayan Pelin ve Berçem’in hikayesini anlatan “Uyku Nasıl Kaçar?” 24 Nisan Pazar günü çocukları ve ebeveynlerini kaçan uykuları aramaya davet ediyor. Oyun boyunca uykuyu her yerde arayacak olan Pelin ve Berçem’in hikâye tasarımı Alper Baytekin’e ait. Bir solukta keyif alarak izleyeceğiniz oyun DasDas’ta sahneleniyor.

Maximum Uniq’te illüzyon gösterileri

Merkezi konumuna rağmen doğayla iç içe bir atmosfer sunan Maximum Uniq’te gerçekleşen 23 Nisan Çocuk Festivali çok eğlenceli ve dinamik bir programla nefes almak isteyen İstanbulluları karşılayacak. İllüzyon gösterileri, anne-çocuk pasta atölyesi, metaverse deneyim alanı gibi birbirinden farklı etkinliklerle çocukları bayram ettirecek olan festival 23 Nisan sabahı 10.00’da başlayacak.

Kent Ormanı’nda baharı karşılıyoruz

İlk günden beri çocukları spor yapmaya yönlendiren Gymy Kids, 23 Nisan’da tüm çocukları Bahar Şenliği’ne davet ediyor. Kemerburgaz Kent Ormanı’nın yemyeşil atmosferinde baharı karşılayacağınız etkinlikler serisi 22-23 ve 24 Nisan’da gerçekleşiyor. Doğayı merkezine alan birçok etkinliğin yanında, yetişkinlerin de gezerken keyif alacağı bahar pazarı da gelenleri karşılayacak. 

Şehir Tiyatroları’nın oyunları ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 36.’sını düzenlediği “Çocuk Şenliği,” 23 Nisan 14.00’te Herkes Sihirbaz Olacak oyunuyla başlayacak. Şenlik boyunca ücretsiz oyunlar, İBB Kent Orkestrası konseri, etkinlik alanlarında sınırlı kontenjanlı atölyeler düzenlenecek. Davetiyeler, Şehir Tiyatroları gişelerinden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ adresinden temin edilebilir.