26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2022 11:00 | Son Güncelleme: 04.03.2022 11:49

Fatih Akın Warnermedia ve HBO Max ile anlaştı

Ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül sahibi olan yönetmen Fatih Akın, WarnerMedia ve HBO Max ile pek çok projeyi kapsayacak bir anlaşma imzaladı
Fatih Akın Warnermedia ve HBO Max ile anlaştı

Başrolünde Diane Kruger’ın yer aldığı In The Fade/Paramparça’nın da olduğu son üç filmini WarnerMedia ile çeken Fatih Akın, WarnerMedia ve HBO Max ile Türkçe ve Almanca olarak çekilecek pek çok film ve dizi projesini kapsayacak bir anlaşmaya imza attı.

Fatih Akın ve WarnerMedia, Altın Küre Ödülleri'nde "Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü ve Cannes Film Festivali’nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü" (Diane Kruger) alan Paramparça filminin yanı sıra, Avrupa’da pek çok festivalde aday olan Altın Eldiven ve son olarak da 27 Ekim 2022’de vizyona girecek olan Rheingold filminde birlikte çalıştı.

Dünya çapında bir yapım şirketiyle ilk kez böyle bir anlaşmaya imza atan Fatih Akın, ''Warner Bros. Pictures tüm hayatım boyunca bana ilham verdi. Tüm zamanların en önemli filmlerini yaptılar. Muhteşem üç işbirliğinin ardından bu anlaşmayla da emin ellerde olduğumu hissediyorum“ dedi.

WarnerMedia'dan Hannes Heyelmann da anlaşmaya ilgili, ''Yıllardır Fatih Akın’la çalışıyoruz, bu anlaşma muhteşem işbirliğimizi daha da ileri taşıyacak. Fatih’le birlikte Almanca ve Türkçe pek çok harika içerik üreteceğiz. Onun gibi müthiş yetenekli bir yönetmen ve yazarla çalışmaya devam edeceğimiz için heyecanlıyız“ yorumunda bulundu.

Fatih Akın hakkında

Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak doğan Fatih Akın, 1994 yılında girdiği Hamburg Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Görsel İletişim Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. Eğitimi sırasında Wüste Film şirketiyle çalışmaya başladı, kariyeri bu şekilde başladı. 1995 yılında ilk kısa filmi Sensin – Du bist es!'i yönetti ve bu filmle Hamburg Uluslararası Kısa Film Festivali’nde izleyici ödülünü aldı.

Fatih Akın, başrollerinde Meltem Cumbul, Güven Kıraç, Sibel Kekilli ve Birol Ünel'in yer aldığı Duvara Karşı isimli projesiyle Metin Erksan'ın Susuz Yaz filminden 40 yıl sonra Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazanan Türk yönetmen oldu.

Akın ayrıca, 2005 yılında Cannes Film Festivali'nde Salma Hayek, Javier Bardem ve Emir Kusturica ile birlikte jüride yer almıştır.