23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.05.2023 04:30 | Son Güncelleme: 26.05.2023 04:35

Geçmişle bugün arasında bağ kuran 9 mistik

Sevil Dolmacı Art Gallery’de başlayan Mystics of the World Unite grup sergisi, New Yorklu yazar ve küratör Bob Nickas organizatörlüğünde Türkiye’deki izleyicisiyle buluşuyor
Geçmişle bugün arasında bağ kuran 9 mistik

Esin Hamamcı / [email protected]

Moma, Venedik Bienali gibi dünyanın güçlü sanat kurumlarında işleri yer alan New York’lu yazar ve küratör Bob Nickas’ın organizatörlüğünde, Sevil Dolmacı Art Gallery’de Türkiye izleyicisi adına önemli bir sergi başladı: Mystics of the World Unite. Serginin ismi, Nickas’ın çok sevdiği sanatçı Paul Thek’in 1975 tarihinde defterine not ettiği, “Dünyanın mistikleri, birleşin” cümlesinden geliyor. Heykel ve resimlerin yanı sıra 3D gibi modern teknolojiyle birleşen mistik vurgulu dokuz yabancı sanatçının eserleri, geçmişle gelecek arasında bağ kuruyor.
17 Haziran’a dek süren sergi üzerine Bob Nickas ile konuştuk.

New York merkezli bir küratör ve yazar olarak Türkiye’deki Mystics of the World Unite isimli grup serginizin hikâyesi nasıl başladı? Sevil Dolmacı Art Gallery ile yollarınız nasıl kesişti?

Sevil Dolmacı ve ben New York’ta tanıştık. Temsil ettiği sanatçılardan biri olan, eski arkadaşım Robert Janitz, beni İstanbul’da bir sergi düzenlememi önererek tanıştırdı.