17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.09.2023 04:30 | Son Güncelleme: 22.09.2023 04:31

Gerçek ajan hikayeleri

Netflix’teki Spy Ops, istihbarat teşkilatlarının çeşitli operasyonlarının yanı sıra, Mehmet Ali Ağca’nın Papa suikastını da mercek altına alıyor
Gerçek ajan hikayeleri

Netflix belgesel dizisi Spy Ops dünya istihbarat teşkilatları tarafından yürütülen ünlü operasyonlar hakkında. Sekiz bölümlük dizide, arşiv görüntüleri, yetkililerle röportajların yanı sıra canlandırmalardan da faydalanılmış. Belgesel, CIA, MI6 ve Mossad’ın dünya tarihini etkileyen müdahalelerini inceliyor. Ülkemiz seyircisinin en çok ilgisini çekecek olan yeri ise Mehmet Ali Ağca’nın 1981’de Papa II. John Paul’a suikast girişimini konu alan dördüncü bölümü.

İlk bölüm Operation Jawbreaker’da 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’a gönderilen yetkililerin ağzından Usame Bin Ladin operasyonunu nasıl yönettiklerini dinliyoruz. İkinci bölümde önemli bir ticaret noktası olan Panama Kanalı’nın kontrolünün nasıl ele geçirildiğini öğreniyoruz. Üçüncü bölüm Operation Pimlico’da ise çifte ajan Oleg Gorievsky’nin kimliği açığa çıkıp KGB tarafından hain ilan edilmesinin ardından İngilizler tarafından Moskova’dan kaçırılmasını izliyoruz.