26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.09.2022 04:30 | Son Güncelleme: 16.09.2022 04:31

Haftanın ekran önerileri (16-22 Eylül)

Oksijen'den haftanın ekran önerileri... Netflix’teki Loving Adults, pozitif çağrışıma karşın suç ve gerilim temalarıyla öne çıkıyor
Haftanın ekran önerileri (16-22 Eylül)

Ömür Tanyel 

Yetişkinler ölümcül sever!

Filmin açılışında gergin ve öfkeli bir adam, kırmızı eşofmanıyla koşan bir kadını minibüsün içinden izliyor. Sonrasında ise bu takibin başrollerinde yer alan Christian ve Leonora’ya ve onları bir girdaba çekecek olaylara yakından bakmaya başlıyoruz. Görünüşte çiftimiz her şeye sahiptir ve ideal bir hayat sürmektedirler. Oğullarının şiddetli, uzun süreli bir hastalığı yeni atlatmış olması da onları bir arada tutan bir unsurdur. Lakin Christian’ın (Dar Salim) iş yerinden genç bir kadınla olan ilişkisi ve Leonora’nın (Sonja Richter) buna bir partide şahit olması ile hayatın akışı değişiyor. 

Barbara Topse-Rothenborg’un yönettiği Loving Adults Anna Ekberg’in Krlighed For Voksne adlı kitabından uyarlandı. Mutsuz ve aşksız bir evlilik, takıntılı partnerler ve aldatma gibi mevzular sinema ve dizi dünyasında çokça işlendi. Loving Adults kadın-erkek birlikteliğindeki bakış açılarında uzaktan da olsa David Fincher’in Gone Girl’üne selam çakıyor. Bu filmde de bazen olaylara Christian’ın gözüyle bakmaya çalışırken, bir anda mağdurun mağrur olması ile hangi tarafa yakın olduğumuza karar veremiyoruz. Filmdeki intikam ve ölümcül aşk temalarına düşündüğümüzde de 1987’deki Fatal Atraction / Öldüren Cazibe’de Glenn Close’un unutulmaz oyunculuğu akla geliyor.

Loving Adults’ın bir kalite yarışmasına girme amacı yok. Heyecan ve merakla izleniyor. Gösterimden hemen sonra Netflix Türkiye’de uzun süre “en çok izlenen 10 film” listesinde kalan filmde özellikle Sonja Richter’in oyunculuğu da gayet başarılı.