19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 07.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 07.10.2022 04:31

Haftanın ekran önerileri (7 - 13 Ekim)

Haftanın ekran önerileri...
Haftanın ekran önerileri (7 - 13 Ekim)

2022’nin en başarılı filmi: Bergen 

Vizyona girdiği günden itibaren tüm Türkiye’yi sallayan ve sinema salonlarını tıklım tıklım dolduran Bergen, Prime Video kütüphanesinde yerini aldı. Film 2022’nin en başarılısı olmakla kalmayıp, Türkiye’de tüm zamanların en çok izlenen 10 filminden biri olma başarısını göstermişti. Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı, gücünü hayallerinden, sesinden ve hayata dair hiç vazgeçmediği umudundan alan Bergen’in hikayesinin yönetmenleri Mehmet Binay ve Caner Alper. Senaryoyu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz yazarken, başroldeki Farah Zeynep Abdullah’a Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran eşlik ediyor.  

Yepyeni Küçük Kadınlar 

Hayatları boyunca yoksulluk çekmiş üç kız kardeşin parayla imtihanını anlatan Güney Kore dizisi Little Women, 8 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak. Dizinin ilk sezonu toplam 12 bölümden oluşacak. Senaristinin, Louisa May Alcott’un klasik romanı Küçük Kadınlar’ın modern ve Güney Kore’de geçen versiyonunu hayal ederek yazdığını belirttiği dizinin konusu şöyle: Farklı kişiliklere sahip ama fakirlik içinde büyümüş üç kız kardeşin en büyüğü bir gün 70 milyon won bulur. Para için büyük riskler almaya başlar ve olaylar gelişir. 

Spotify’ın hikayesi 

Bir teknoloji girişimcisi, ilk kez yasal bir online müzik dinleme platformu kurar ve sektörü değiştirir. Spotify’ın kuruluş hikayesini anlatan The Playlist 13 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak. Genç girişimci Daniel Ek ve ortaklarının, müzik piyasasını kökten değiştirmek için büyük devlere karşı durmasını biraz da epik şekilde anlatan mini dizi altı bölümden oluşacak. 

Geçmiş peşini bırakmaz 

Başrolünde Mila Kunis’in oynadığı Luckiest Girl Alive yayında. Kitap uyarlaması olan film, herkesin imrendiği bir hayat yaşayan Ani’nin geçmişiyle yüzleşmek zorunda kaldığında yaşadıklarını anlatıyor. Sivri dilli bir New York’lu olan Ani Fanelli, saygın bir işe sahip ve çok yakında hayallerinin erkeğiyle evlenmek üzere. Ancak bir gün bir suç belgeseli yönetmeni, lisede onun da karıştığı bir olayı anlatması için onu davet ediyor ve Ani’nin, titizlikle inşa ettiği hayatı mahvedebilecek bir karanlık gerçekle yüzleşmesini sağlıyor.

Biri bizi özetliyor

Ryan Murphy ve Ian Brennan’ın yaratıcıları olduğu gerilim dizisi The Watcher (Gözcü) 13 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak. Başrollerinde Oscar adayı Naomi Watts ile Emmy ödüllü Bobby Cannavale’nin olduğu dizinin konusu şöyle: Dean ve Nora Brannock çifti biriktirdikleri parayla sakin bir kasabada bir ev alırlar. Birbirinden ilginç mahalle sakinlerinin onları oldukça kötü karşılaması yetmezmiş gibi kendine “Gözcü” diyen birinden gelen kaygı verici mektuplarla birlikte çifti hayatı kabusa döner. New Jersey’de kötü bir üne sahip olan “Watcher” evine ilişkin gerçek bir hikâyeden uyarlama.