25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.04.2023 13:28 | Son Güncelleme: 14.04.2023 14:02

Hindistan'da 11 bin kişilik dans performansı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinden 11 binden fazla dansçı, davulcu ve şarkıcının aynı mekanda toplanarak sergiledikleri performans, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
Hindistan'da 11 bin kişilik dans performansı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Hindistan'nın Assam eyaletinin başkenti Guwahati'deki Sarusajai Stadyumu'nda geleneksel kıyafetler giyen erkek ve kadın sanatçılar geleneksel bihu dansı yaparak şarkı söyledi. Her yıl 13 Nisan'da baharı kutlamak için düzenlenen Rongali Bihu festivali bu sene, 11 binden fazla dansçı, davulcu ve şarkıcının aynı anda toplanarak verdiği performans ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Etkinliğe katılan Eyalet Başbakanı Himanta Biswa Sarma'nın paylaştığı videoda, stadyumda dans eden dansçılar, şarkıcılar ve davulcuların uyumu görülüyor.

Sarma, 11 bin kişinin aynı mekanda uyum içinde dans etmesiyle rekorlar kitabına girdiklerini belirterek etkinliği "Assam kültürü için yeni bir uyanış" olarak nitelendirdi.

The National'ın haberine göre, Assam'ın kültürel mirasını tanıtmak için düzenlenen etkinliğin katılımcıları eyaletin dört bir yanından seçildi ve katılımcılar aylarca pratik yaptı. Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren etkinliğin her katılımcısına 300 dolar ödendi. Bir tarım ülkesi olan Hindistan'da bütün topluluklar nisan ayında baharın gelişini kutluyor.

Kaynak: AA