22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.06.2024 19:00 | Son Güncelleme: 16.06.2024 19:25

Inside Out 2 vizyona girdi: Gişede Disney ve Pixar'ın yüzünü güldürdü

Disney ve Pixar'ın bu haftasonu sinemada izleyicilerle buluşturduğu yeni animasyonu filmi Inside Out 2 büyük bir çıkış yaptı ve 155 milyon dolarlık hasılata ulaşmayı başardı

Disney ve Pixar bu hafta sonu gişeye büyük bir hareketlilik getirdi ve yeni animasyonu filmi Inside Out 2 ile son zamanların en iyi çıkış yapan animasyon filmlerinden biri oldu. cnbc, Inside Out 2'nin 155 milyon dolarlık hasılata ulaşarak şimdiye kadarki en yüksek ikinci animasyon açılışını yaptığını yazdı. Inside Out 2'nin hafta sonu dünya genelinde 295 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyor.

Pixar ve Walt Disney pandemi öncesine dönmeyi istiyor

Hem Pixar hem de Walt Disney Animation, pandemi kısıtlamaları azaldıktan ve izleyiciler sinemalara döndükten sonra gişede yeniden yer edinmek için mücadele etti. Disney bir avuç animasyon filmini doğrudan Disney+'ta gösterime sokmayı tercih etmişti ve bu nedenle ebeveynler yeni Disney filmlerini beyaz perdeye döndüklerinde bile sinemalarda değil Disney+'ta izlemeye odaklandı.

Film, Kuzey Amerika'daki ilk gösteriminde 100 milyon doları aşan beşinci Pixar filmi oldu ve stüdyo için 182,6 milyon dolar hasılat elde eden 2018 yapımı The Incredibles 2'nin (İnanılmaz Aile 2) ardından geldi. EntTelligence'ın verilerine göre, yaklaşık 12 milyon seyirci filmi izlemek için sinemalara akın etti.

Comscore'da kıdemli medya analisti olan Paul Dergarabedian, "Bu açıkça sinemalar için büyük bir kazanç. Pixar için ise daha da büyük bir kazanç" ifadelerini kullandı.

Sinema sektörü eski parlak günlerinden uzakta

Pandemi ve yaşanan grevlerin etkisiyle sinema endüstrisi bu yıl daha az yapım çıkarabildi. Comscore'un ABD'yi kapsayan verilerine göre bu nedenle sinema bileti satışlarında 2023'e kıyasla %26'lık bir düşüş söz konusu ve 2019 seviyelerine göre %42'lik bir düşüş yaşanıyor. 

Warner Bros. ve Legendary Entertainment'ın Dune filmi gibi bazı yapımları gişede iyi bir performans gösterse de Godzilla x Kong: Yeni İmparatorluk ve Kung Fu Panda 4 filmleri pek ilgi görmedi.

2009'dan bu yana ilk kez bu yıl yaz başında bir Marvel filmi vizyona girmedi. Tipik olarak bu filmler ABD'de ortalama 100 milyon ila 200 milyon dolarlık açılışlar yapıyor. 2019'da vizyona giren "Avengers: Endgame" 357,1 milyon dolarlık rekor bir hasılat elde etti. Bu yıl ise Universal'ın "The Fall Guy"ı (Dublör) 28 milyon dolarla açılış yaptı.

Deadpool & Wolverine'den beklenti büyük

Marvel'in "Deadpool ve Wolverine" yapıkmı Temmuz ayında vizyona girecek ve güçlü bir açılış yapması bekleniyor.

Ardından Beetlejuice Beetlejuice, Eylül başında Joker: Folie a Deux, Ekim ayında Venom'un yeni filmi vizyona girecek. Kasım ayında Gladyatör II, Moana 2 ve Wicked gösterime girecek. Ayrıca Aralık ayında Kraven the Hunter, Sonic the Hedgehog 3 ve "Mufasa: Aslan Kral" da vizyona girecek filmler arasında yer alıyor.