05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2024 14:55 | Son Güncelleme: 23.04.2024 21:04

Deadpool & Wolverine'in yeni fragmanından neler öğrendik ?

Deadpool & Wolverine'in yeni fragmanıyla hem Hugh Jackman'ın 7 yıl sonra adının özdeşleştiği karakterle beyaz perdeye gerçekten dönüşü hem de Deadpool'u Marvel Sinematik Evreni'ne geçişi resmileşti. İşte Deadpool 3 fragmanı ve film hakkında merak edilenler
Deadpool & Wolverine'in yeni fragmanından neler öğrendik ?

Deadpool 3 ya da tam adıyla Deadpool & Wolverine, çekimlerinin başlandığı ilk günden itibaren bir çok soruyu gündeme getirdi. Her şeyden önce Fox çatısı altında çekilen iki filmle büyük bir ticari başarı ve popülerlik yakalayan Deadpool karakterinin, Disney'in Fox'u satın alması sonrası Marvel Sinematik Evreni'ne nasıl dahil olacağı merak ediliyordu.

Deadpool & Wolverine'den yeni fragman

Hugh Jackman hayranları ise Avustralyalı oyuncunun ilk kez 2000'de X-Men'de hayat verdiği ve 9 kere canlandırdıktan sonra 2017'de Logan ile veda ettiği Wolverine karakterine gerçekten dönüp dönmeyeceğini tartışıyordu. Dün (22 Nisan 2024) yayınlanan Deadpool & Wolverine filminin yeni fragmanı sadece bu sorulara cevap vermekle kalmadı aynı zamanda Marvel Sinematik Evreni'nin ilk 18+ yapımı hakkında birçok ipucu verdi.

Wolverine gerçekten dönüyor

Her şeyden önce Hugh Jackman, 2017 yapımı Logan filmiyle veda ettiği Wolverine karakterine geri dönüyor ve fragmandan bir aldatmaca çıkmazsa filmde kısa bir rolle değil gerçekten başrol olarak yer alıyor.

Süper kahraman yorgunluğundan etkilenecek mi?

Çizgi romanlarda geçen sarı kıyafeti içerisinde yer alan Wolverine, Marvel Studios'un bu yıl vizyona giren tek filminde yer almakla kalmıyor aynı zamanda düşen gişe rakamlarının zirve yapması umudunu temsil ediyor.  Geçen yılın hayal kırıklığı yaratan MCU filmlerinin aksine, bu filmin süper kahraman yorgunluğundan etkilenmesi bekleniyor

Loki ile bağlantısı var

Marvel Sinematik Evreni'nin ilk 18+ yapımı olan film, Loki dizisinin merkezinde yer alan, zamanın ve mekânın dışında var olan ve zaman çizelgesini izleyen bürokratik organizasyon Zaman Değişimi Otoritesi'ne (Time Varience Authority - TVA) bağlanıyor Loki'nin beşinci bölümündeki zaman yiyen Alioth yaratığı da fragmanda yer alıyor.

MCU tarihini değiştirecek göreve çıkıyorlar

TVA, Wade Wilson/Deadpool'u sessiz hayatından çekip Wolverine ile birlikte Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) tarihini değiştirecek bir göreve çıkarıyor.

Deadpool'un kendisini "Marvel Sinamatik Evreni'nin İsa'sı" ilan etmesine neden olan görevin ayrıntıları filmde ortaya çıkacak.

Filmin kötü karakteri kim?

Filmde Logan ile Marvel'e veda eden Charles Xavier'in (Patrick Stewart) kötü kardeşi Cassandra Nova da yer alıyor. Çizgi romanlarda henüz anne karnındayken kardeşinin kötülüğünü fark eden Charles, psişik yeteneklerini kullanarak Cassandra'yı öldürmeye çalışıyordu. Fakat yıllar sonra kötü kardeşinin hayatta kaldığını ortaya çıkmıştı. Bir kanalizasyon duvarında bir hücre kütlesi olarak büyümeye devam eden Cassandra, ortaya çıkıp dünyayı kasıp kavurana kadar yavaş ama emin adımlarla kendini geliştirmişti. Filmde bu konunun nasıl işleneceği ise merak konusu olsa da fragmanda bazı ipuçları var. Filmin kötü karakteri Cassandra'yı The Crown'dan Emma Corwin canlandırıyor.

Fragmanda Wolverine'in metal pençelerinin son derece güçlü bir mutant olar Cassandra için bir tehdit olmadığını, güçlerini onu kuklalaştırmak için kullandığını görüyoruz. Cassandra'nın "Erkekler çok aptal" sözleri dikkat çekiyor.

Ana karakterler kimler?

Ryan Reynolds, Wade Wilson/Deadpool rolüyle Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk çıkışını yaparken Hugh Jackman da Logan/Wolverine karakterine yeniden hayat veriyor. Succession dizisiyle tanınan Matthew Macfadyen ise Zaman Değişimi Otoritesi'nde görevli bir ajan olan Paradox rolünü canlandırıyor. Shawn Levy'nin yönettiği filmde ayrıca Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams ve Karan Soni rol alıyor.

Birkaç zaman çizgisi var

Filmin Super Bowl'da yayınlanan önceki fragmanında Wade Wilson'ı beklenmedik konukların yer aldığı sürpriz doğum günü partisinde görüyoruz. Partide nişanlısı Vanessa Carlysle, X-Force takım arkadaşı Peter ve Colossus ile Negasonic Teenage Warhead gibi X-men karakterleri de yer alıyor. Görünüşte normal olan bu hayat, Macfadyen ile dramatik bir buluşmayla kesintiye uğrar. Deadpool karakteri için birkaç zaman çizgisi olduğu ortaya çıkıyor.

Filmin senaryosunu Rhett Reese, Paul Wernick ve Zeb Wells kaleme aldı, Shawn Levy yönetti.

Yeni yayınlanan fragmanda ise Wade'i idolüyle tanıştığı bir zaman çizgisinde görüyoruz, ancak Macfaydyen'in Paradoksu'na göre Logan'ın bu versiyonu "tüm dünyayı hayal kırıklığına uğrattı" ve Logan suçluluk duygusuyla yaşayamıyor. Deadpool, Logan'ı kendi dünyasına geçip onu kurtarması için motive etmeye çalışıyor.

Madonna'nın "Like A Prayer" şarkısı başlarken Wade, "Ben dünyaları kurtaracak bir şey bilmiyorum ama sen biliyorsun" diyor. Logan kahraman olmadığını söyleyince Wade şöyle cevap veriyor: "Sen bir X-Man'din."

Deadpool & Wolverine'den ilk fragman