28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.03.2023 04:00 | Son Güncelleme: 13.03.2023 06:49

Jimmy Kimmel'dan Will Smith göndermesi: Şiddet eyleminde bulunan En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alacak

95. Oscar Ödül Töreni'nin sunucusu komedyen Jimmy Kimmel, geçen yıl törende Chris Rock'a tokat atan Will Smith'e göndermede bulundu. Kimmel açılış konuşmasında, "Eğer biri şiddet eyleminde bulunursa En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alacak" dedi
Jimmy Kimmel'dan Will Smith göndermesi: Şiddet eyleminde bulunan En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alacak

Oscar sunucusu Jimmy Kimmel, 2023 Akademi Ödülleri'ne geçen yılki meşhur tokat şakasıyla başladı. Kimmel, "Bu gece beş İrlandalı aktör aday gösterildi, bu da kavga çıkma ihtimalinin çok yükseldiği anlamına geliyor" diyerek açılış konuşmasına espriyle başladı.

"19 dakikalık bir konuşma yapmasına izin verilecek"

Kimmel izleyicilere "Eğlenmenizi, kendinizi güvende hissetmenizi ve en önemlisi benim kendimi güvende hissetmemi istiyoruz. Bu yüzden sıkı politikalarımız var. Eğer bu salondaki herhangi biri gösteri sırasında herhangi bir noktada şiddet eyleminde bulunursa, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı ile ödüllendirilecek ve 19 dakikalık bir konuşma yapmasına izin verilecektir. Ama cidden, akademinin bir kriz ekibi var. Eğer gösteri sırasında öngörülemeyen ya da şiddet içeren bir şey olursa, orada oturun ve kesinlikle hiçbir şey yapmayın. Hatta saldırgana sarılın" ifadelerini kullandı. 

Kimmel, Oscar tartışmalarına yabancı değil. La La Land'in yanlışlıkla En İyi Film ödülünü kazandığı 2017 Oscar törenini de yine o sunuyordu. Kimmel, La La Land yapımcıları ve oyuncularının Oscar'ı kabul etmek için sahneye çıkmasının ardından, Moonlight'ın doğru kazanan olarak anons edilmesiyle zor bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

Smith, 2022 Oscar töreninde En İyi Belgesel kategorisini sunarken Rock'a tokat attı. Rock, Jada Pinkett Smith'in alopesi teşhisinin ardından kazıttığı saçları hakkında tartışmalı bir şaka yaptı. Tokattan sonra Smith yerine döndü ve Rock'a defalarca "Karımın adını ağzına alma!" diye bağırdı. Tören Smith'in Kral Richard filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmasıyla devam etti.

Oscar töreninden birkaç gün sonra Akademi'den istifa eden Smith, yaptığı açıklamada "Akademi'nin güvenine ihanet ettim. Diğer adayları ve kazananları olağanüstü çalışmaları için kutlama ve kutlanma fırsatından mahrum bıraktım" dedi. Akademi'nin Smith'in AMPAS üyeliğini iptal ettiğini ve 10 yıl boyunca Oscar törenlerine katılmasını yasakladığını açıklaması birkaç gün daha sürdü.

"Bir dizi 100 milyon dolar kaybedemez"

Monologunun başka bir yerinde Kimmel, Tom Cruise ve James Cameron'ın törene katılmamasını gündeme getirerek, "Biliyorsunuz, Tom ve James Cameron bu gece gelmedi. Sinemaya gitmemiz için ısrar eden iki adam bu geceye gelmedi" dedi. 

Cameron'ın Avatar: The Way of Water filmiyle En İyi Yönetmen kategorisinde elenmesine de değinen Kimmel, esprili bir şekilde, "Yani, Akademi Avatar'ı yöneten adamı nasıl aday göstermez? Ne sanıyorlar onu, kadın mı?" diye konuştu.  Kimmel ayrıca gişede bomba etkisi yaratan Babylon için de, "Filmlerin yapabildiği ama televizyonun yapamadığı bazı şeyler var. Örneğin, bir TV dizisi 100 milyon dolar kaybedemez" ifadelerini kullandı.