27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2023 17:29 | Son Güncelleme: 23.05.2023 17:44

Kadın karakterlerin başrolde olacağı Hızlı ve Öfkeli spin-off'u için çalışmalara başlandı

Vin Diesel, serideki kadın karakterlerin başrolde olacağı bir Hızlı ve Öfkeli spin-off'un üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ancak Diesel, serinin son filmi yayınlanmadan herhangi bir yan filme başlanmayacağını da belirtti
Kadın karakterlerin başrolde olacağı Hızlı ve Öfkeli spin-off'u için çalışmalara başlandı

Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) yıldızı Vin Diesel, serinin onuncu filminin açılış hafta sonunda Variety'e verdiği demeçte, kadın yıldızların başrolü alacağı yeni bir filmin yolda olduğunu söyledi. 55 yaşındaki aktör, 2017'de kadın başrollü bir spin-off geliştirmeye başladığını, ancak serinin finaline kadar herhangi bir yan film olmayacağını belirtti.  

Diesel, Helen Mirren ve Brie Larsen'in yer aldığı son bölümdeki kısa karakterlerin ve yeni yıldızların izleyiciler için çekici karakterler olduğunu belirterek "Onları daha fazla görmemiz gerek" dedi. Serinin uzun süredir yıldızı olan ve filmlerde kadın temsilinin eksikliğini defalarca dile getiren Michelle Rodriguez ise Variety'ye yaptığı açıklamada spin-off'ta yer alacağından emin olmadığını, bayrağı devrederek yeni nesle izin vereceğini söyledi. Universal duyuruyu teyit etmese de stüdyonun başkanı Donna Langley geçen yıl Business Insider'a verdiği demeçte kadınlara odaklanan bir Hızlı ve Öfkeli görmek istediğini söylemişti.

Yıllardır istiyorlar

Los Angeles Times'ın haberine göre, serinin kadın yıldızları yıllardır böyle bir film için bastırıyor ve on filmin, animasyon serisi Fast & Furious Spy Racers'ın ve yan ürün Fast & Furious Presents'ın tamamının erkekler tarafından yönetildiğine dikkat çekiyorlar.  En son filmin yıldızlarından biri olan Jordana Brewster, bebek bakıcılığı koltuğunda olmaktan duyduğu hayal kırıklığını anlattı ve filmlerde daha merkezi bir rol oynamak istediğini söyledi.

Ayrılmakla tehdit etti

Rodriguez eleştirilerini bir adım öteye taşıyarak 2017'de bir noktada seriden ayrılmakla bile tehdit etti. Rodriguez o dönem yaptığı Instagram paylaşımında, "Umarım bir sonraki filmde serinin kadınlarına biraz sevgi göstermeye karar verirler. Yoksa sevdiğim bir seriye veda etmek zorunda kalabilirim" ifadelerini kullandı.  San Diego Eyalet Üniversitesi Televizyon ve Sinemada Kadın Çalışmaları Merkezi'nin Mart ayında yayınladığı bir rapora göre, kadın başrol oyuncularının yer aldığı aksiyon filmlerinin oranı yalnızca yüzde 10.