01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.08.2023 10:27 | Son Güncelleme: 11.08.2023 10:44

Mike Flanagan ödümüzü koparmaya geliyor: Usher Evi'nin Çöküşü 12 Ekim'de

Edgar Allan Poe’nun farklı öykülerinden uyarlanacak ve başrolünde Mike Flanagan'ın yer alacağı Usher Evi'nin Çöküşü 12 Ekim'de Netflix'te
Mike Flanagan ödümüzü koparmaya geliyor: Usher Evi'nin Çöküşü 12 Ekim'de

Edgar Allan Poe öyküleri Netflix için ekrana uyarlandı. Yapımın başındaysa The Haunting antolojisi ve Midnight Mass ile tanınan Mike Flanagan var. Stephen King uyarlamaları Gerald’s Game ve Doctor Sleep ile ve Netflix dizileri The Haunting of Hill House ve Midnight Mass ile adını sıkça duyuran Mike Flanagan şimdi ise korku edebiyatının kült yazarı Edgar Allan Poe’nun külliyatını ekranlara getirecek.

Edgar Allan Poe öyküsünden ilham Alacak

Resmi ismi The Fall of the House of Usher (Usher’in Evinin Çöküşü) olarak belirlenen dizi, adını Edgar Allan Poe’nun 1839’da yayımlanan kısa hikâyesinden alıyor. Ancak dizi yalnızca bu öykü kapsamında ilerlemeyecek. Hikâye, dünyaca sevilen yazarın çeşitli hikâyelerini de konu alacak.

Toplam 8 bölüm süreceği bilinen dizide Mike Flanagan, sezonun yarısının yönetmen koltuğunun başına da geçecek. Kalan dört bölümü ise To All the Boys: Always and Forever ve To All the Boys: P.S. I Still Love You ile tanınan Michael Fimognari yönetecek.

Son yıllarda Edgar Allan Poe’nun hatırlarda kalmış başarılı bir uyarlaması bulunmuyor. Dolayısıyla özellikle korku türündeki yapımlarıyla başarısını kanıtlamış olan Flanagan’ın bu uyarlamanın başında olması ise ayrı bir heyecan yaratıyor.