17 Mayıs 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 09.09.2022 01:30 | Son Güncelleme: 10.09.2022 00:41

Murat Boyner: İyi bilim kurgular evrene dair soruları artıranlardır

Murat Boyner’in ilk bilim kurgu romanı Neptün Müzakereleri’nde, dünyanın sorunları arasına sıkışan insanlar, bakışlarını uzayın derinliklerine yöneltiyor
Murat Boyner: İyi bilim kurgular evrene dair soruları artıranlardır
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Okan Çil

Murat Boyner geçen günlerde ilk bilim kurgu romanı Neptün Müzakereleri ile raflardaki yerini aldı. Ümit-Cem Boyner çiftinin Georgetown Üniversitesi mezunu iş insanı oğlu, yukarıdan gelen ve belki de “bütün soruları” cevaplayacak dünya dışı akıllı bir varlık fikrini farklı ideolojiler üzerinden tartışıyor.

Neptün Müzakereleri nasıl ortaya çıktı?
Neptün Müzakereleri’ni düşünmeye başladığımda tüm dünya gündeminde Covid-19 vardı. Komplolar havada uçuşuyor, bilim insanları umursanmıyor, siyasiler bilimi siyasileştiriyordu. Algının, gerçeği ne kadar etkilediğini daha iyi anladım ve yaşananları farklı sorgulamaya başladım: Bilim kadar gerçek ve somutluğa en yakın olgu; siyasetin, ideolojilerin, felsefenin veya en basiti inançlarımızın etkisinden kurtulabilir miydi? Yoksa bilim gerçekten de inanç sistemleri kadar sezgiye yatkın mıydı? Olası uzaylılar ile tanışan insanlığı inceleyerek bu durumu çözümlemek istedim. Gerçeklerin bile, insandan insana göre yozlaştırılabildiğini anlatan bir roman yazmak istedim.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın