25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Müzeleri neler bekliyor?

. Ünlü araştırma şirketi Gartner’ın yıllık teknoloji trendlerinden bahsettiği raporunda belirtildiği üzere bu sene trend “Üretken Yapay Zeka” olacak.. Yani yapay zeka, orijinal ve gerçekçi eserler oluşturabilecek. Peki müzeleri neler bekliyor?
Müzeleri  neler bekliyor?

Müzelerin görsel olarak sunduğu hazzın yanı sıra geleceğe taşıdıkları verilerin devamlılığı da önem kazandı. Özellikle koleksiyonlar söz konusu olduğunda veriler eserler ile ilgili detayların ziyaretçilere, araştırmacılarına ve ilgili kurumlara aktarılmasını kolaylaştırıyor.
Her yıl yapay zekanın hayatımızdaki yeri sağlamlaşıyor. Ünlü araştırma şirketi Gartner’ın yıllık teknoloji trendlerinden bahsettiği raporunda belirtildiği üzere bu sene trend “Üretken Yapay Zeka” olacak. Yani veriler üzerinden bilgiler edinen yapay zeka, orijinal ve gerçekçi eserler oluşturabilecek.
Bu teknoloji The Met, Microsoft ve MIT’in ortak girişimi olan Gen Studio’da dijital deneyimi geliştirmek için de kullanılıyor. The Met’in koleksiyonunda yer alan eserlerin özelliklerini ve boyutlarını inceleme olanağı sağlayan teknoloji sanatsal deneyimi uçlara taşıyor. Üretken teknoloji, sergilerin kitlesel boyutta oluşturulması konusunda da ön plana çıkıyor.