27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.06.2023 09:30 | Son Güncelleme: 10.06.2023 09:36

Oksijen'den İstanbul rehberi: 11 Haziran Pazar günü için öneriler

Hafta sonu haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 11 Haziran Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

 

Bir Terennüm

Firuze Engin'in kaleme aldığı, Gülhan Kadim'in yönettiği; oyuncu kadrosunda İpek Türktan ve Tolga İskit yer aldığı Bir Terennüm, 11 Haziran'da Oyun Atölyesi'nde seyirciyle buluşuyor. Seyirciyi zaman içinde yolculuğa çıkaran oyun, yaklaşık 50 yıllık bir süreci iç içe gözler önüne seriyor.

Sıla

Anadolu Yakası’na yeni bir soluk getirmeye hazırlanan, şehrin hemen yanında ve doğanın kalbinde yer alan doğal yaşam ve etkinlik merkezi Nefes Orman, 11 Haziran akşamı Sıla konseri ile kapılarını açıyor.

 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Elim Kalem de Tutar, Kadeh de

Nereden Dinlerim?, Spotify, Apple

 

Genç kadın yazarları tanıtmak amacıyla yola çıkılan bu yayında mikrofon Deniz Yüce Başarır’a emanet edilmiş. Edebiyatla ilgili olanların birçoğunun adını duymuş ya da en az bir kitabını okumuş olabileceği yazarları bu podcast ile daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Kitap tutkunlarını fazlasıyla memnun edecek bir keşif yayını olarak tanımlayabiliriz.

Dış Minnaklar

Nereden Dinlerim? Spotify,Apple

 

Bahadır Kaleağası ve Ömür Kula uluslararası ilişkiler bakış açısıyla Türkiye ve dünyada politika, ticaret, teknoloji, küreselleşme gibi konuları ele alıyor. Hal böyle olunca işin içinde elbette “dış mihraklar” da var. Genel çerçeveye farklı bir bakış açısını da görmek için iyi bir seçenek.

Memet Özer'den mekan önerisi

Mangerie Bebek

Pazar sabahı kahvaltı mekanları arasında benim en favorilerimden. Zengin Pancake çeşitleri, ev yapımı reçelleri ve yumurta alternatifleri ile gerçek bir İstanbul klasiği. Yukarıdan Bebek sahiline bakmak da ayrı güzel. Tek sıkıntı yer bulma zorluğu. Mutlaka rezervasyon yaptırın.

 

Ekran önerisi

The Nest – MUBI

Sean Durkin’in yazıp yönettiği ve başrollerinde Jude Law ve Carrie Coon’un olduğu İngiliz yapımı filmde, eski komisyoncu Rory, karısı ve çocuklarıyla birlikte ABD’de yaşadıkları banliyöden taşınıp İngiltere’de bir çiftlik evine yerleşirler. Bu sırada Rory de eski işine geri döner ama görünürde ailesi ve evliliğini kazançlı bir yatırım beklese de bazı istenmeyen gerçekler su yüzüne çıkacaktır.