20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.08.2023 09:12 | Son Güncelleme: 11.08.2023 09:53

Oksijen'den İstanbul rehberi: 12 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Haftanın stresini atmak ve cumartesi gününü daha keyifli hale getirmek isteyenler için için kültür sanat dolu bir şehir rehberi: Etkinlik, konser, podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 12 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Benjamin Clementine

İlk albümü At Least for Now ile yakaladığı büyük başarıyı Mercury ödülüyle taçlandıran, 2019 yılında Fransız hükümeti tarafından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi seçilen Benjamin Clementine, 12 Ağustos’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde unutulmaz bir konsere imza atmaya hazırlanıyor.

Gaye Su Akyol

Alternatif müziğin en renkli, sıra dışı ve isyankâr isimlerinden Gaye Su Akyol, KüçükÇiftlik Bahçe Olduğu Gibi Sunar konserleri kapsamında 12 Ağustos'ta KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’ye geliyor.

Dansın Ritmi

Osmanlı Saray dansları ve Anadolu’nun farklı bölgelerinin dansları, oryantal danslar ve ritm show ile harmanlanarak çağdaş bir koreografi ile sunan Dansın Ritmi 12 Ağustos'ta Hodjapasha’da sahneleniyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Mesela

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Durdane Küçük çok temel iki soruyla karşımıza çıkıyor. Empati duygunuzu en fazla ne kadar zorladınız? Kendi içinizde yaşadığınız hisler için o da yaşıyor mudur acaba dediniz mi hiç? Cevaplara uzanan yolculukta, yüzükten çöp kutusuna kadar değişik başlıklarla hazırlanmış bölümlere kulak veriyoruz.

BBC Bookclub (İngilizce)

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Kitapseverler için bir BBC efsanesi olarak bilinen yayının podcast haliyle birlikteyiz. Çok tanınan yazarlardan daha yeni olanlara kadar birçok isim, kendilerini ve onlarla bütünleşen eserlerinin hikayelerini anlatıyor. James Naughtie’nin 300’den fazla konuğuyla hazırladığı bu podcast, edebiyat meraklıları için tam arşivlik bir hazine.

Memet Özer'den mekan önerisi

Simone Asmalımescit

Nefis manzaralı bir Asmalı terası. Çok iyi tasarlanmış menüsü ile tipik bir Akdeniz Mutfağı restoranı. Paylaşımlı tabaklar, ortaya söylemek için çok uygun ve lezzetli. Bir alt katta bar da mevcut. Güzel kokteyller hazırlıyorlar. Bir Cumartesi akşamını geçirmek için ideal bir yer. Ben çok sevdim açıkçası. Otlu Mantı ve Karides Köftesi denemeyi unutmayın.

Ekran önerisi

Emily The Criminal (2022) - TOD

Sabıka kaydı yüzünden iş bulamayan ve bir yandan da borçlarla başı dertte olan Emily'nin; kart dolandırıcılığı yapan suç çetesine katılmasıyla, onu bekleyen aksiyonları ele alan ABD yapımı film, göz kırpmadan izleniyor. Scott Pilgrim vs. the World, The To Do List, Ingrid Goes West, Black Bear, Parks and Recreation gibi yapımlardan ve özellikle geçtiğimiz sene The White Lotus'un ikinci sezonunda Harper Spiller olarak izleyip hayran kaldığımız Aubrey Plaza da başrolde! Filmin hem yönetmeni hem de senaristi olan John Patton Ford'un ilk uzun metraj deneyimi ayrıca.