27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2023 18:19 | Son Güncelleme: 15.06.2023 20:07

Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Haziran Cuma günü için öneriler

Hafta sonu öncesi haftanın yorgunluğunu cuma gününden atmaya başlamak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Haziran Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri
 

Mağrur Fil Ölüleri

Hakan Tabakan'ın yazdığı, Volkan Sarıöz'ün yönettiği, Semaver Kumpanya’nın romantik oyunu Mağrur Fil Ölüleri, akıcı rejisi ve temposu yüksek oyunculuklarıyla 16 Haziran'da Fişekhane'de izleyenleri nostaljik bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Oyun seyirciyi 1969’u 1970’e bağlayan yılbaşı akşamına götürüyor.

Sondan Başlayan

Dans ve koreografisini Gülnara Golovina ve Ayrin Ersöz'ün birlikte üstlendikleri dans-performans gösterisi Sondan Başlayan, 16 Haziran'da Koma Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor.

Lucy Woodward

Avrupa ve ABD’deki WDR Big Band, Frankfurt Radio Big Band gibi büyük orkestralarda konuk sanatçı olarak yer alan, öğrenci ve genç profesyonellere vokal ve şarkı yazarlığı atölyeleri veren Lucy Woodward 16 Haziran'da CRR Konser Salonu'nda dinleyicileriyle buluşuyor.

Zaz

Fifty Fingers isimli Blues grubuyla sahne hayatına ilk adımı atan Fransız müzisyen Zaz, Organique Tour kapsamında 16 Haziran'da Volkswagen Arena'ya geliyor.

Benim Babam Bir Kahraman

Ufuk Bayraktar, Mahir İpek ve Selim Erdoğan'ın başrolleri paylaştıkları Benim Babam Bir Kahraman, 16 Haziran'da vizyona giriyor. Film, hasta oğluna moral vermek için süper kahramanların dünyasına giren, geceleri pelerin giyip oyunlar oynayan temizlik işçisi bir baba ve arkadaşlarının hikâyesini beyazperdeye taşıyor.

 

 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

O Değil de

Sanal ortamların popüler isimlerinden biri olan Boğaç Soydemir mikrofonda. Her konuda başka bir konukla çıkılan sohbette, gündemdeki konular elbette eğlenceli yanından yakalanarak iyice didikleniyor.

Nereden Dinlerim?, Spotify, Apple

 

Soba

Ali Biçim ve Mesut Can Tomay, kendilerine özgü tarzlarıyla konuklar ağırlıyor. Podcast mecralarında çok görünmeyen Doğu Demirkol, Oğuzhan Koç, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak gibi isimler, onların yaptıkları işleir takip etmeyi sevenler için konuklar arasında.

Nereden Dinlerim?, Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Beca Akatlar

Harika bir Cuma akşamı programı için ideal bir öneri. Hem iyi yemek, hem ortam, hem de eğlence arıyorsanız tam sizlik. Yenilenen menüsünde daha çok uzak doğu tatları bulabilirsiniz ama eski klasikler de devam. Ciddi bir kalabalık oluyor bu enerjik mekanda. Orkinos Tartar tavsiye ederim.

 

 

Ekran önerisi

 

Flamın’ Hot–Disney+


Fark etmişsinizdir bu aralar hepimizin yakından takip ettiği markaların ya da ürünlerin girişimcilik hikayelerini, pazarlamasını ya da ortaya çıkışlarını anlatan bazı ilginç filmlerle karşılaşıyoruz. Apple’a gelen Tetris, Prime’a gelen Air, geçtiğimiz aylarda prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapmış BlackBerry…

Ve şimdi de acılı Cheetos’un mucidinin ilham verici öyküsünü konu alan Flamin’ Hot… Filmde, Frito-Lay’de çalışan (hani şu Doritos, Lay’s ve Ruffles’ın firması) temizlik görevlisi Meksikalı Richard Montanez, köklerini ve yetiştirilme tarzını kullanarak tüm dünyada popüler bir ürün haline gelecek Flamin’ Hot adlı Cheetos çeşidini bulmasını ve bununla birlikte onu gıda endüstrisinde çığır açacak bir atıştırmalık haline getirmesini anlatan süreci izliyoruz. Montanez’in bu başarılı ve ilham verici gerçek hikayesinden yola çıkan film, Desperate Housewives’ta oyuncu olarak tanıdığımız yönetmen Eva Longoria’ya Uluslararası Palm Springs Film Festivali’nde ‘’En İyi Yönetmen’’ ödülünü kazandırdı.