26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2022 13:21 | Son Güncelleme: 16.07.2022 16:01

Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Güneşli cumartesi gününü iyi değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Isle of Escape Festival

Isle of Escape Festival, 16-17 Temmuz tarihlerinde ilk kez İstanbul’da gerçekleşiyor. Kınalıada Noya Beach’te farklı disiplinleri bir araya getiren festivalde müziğe ve sanata doyacaksınız. Hafta sonu İstanbul’a yakın olarak tercih edebileceğiniz lokasyonlardan biri olan Kınalıada’ya ulaşım da oldukça kolay. Her sene olduğu gibi birbirinden değerli müzisyenleri ağırlayan festivalde Viken Arman, Avangart Tabldot, Murat Tokuz, Orkun Bozdemir ve birçok yetenekli ismi izleyeceksiniz. Noya Beach’te  denizinin keyfini çıkarırken bir yandan müziğin tadına varacaksınız. Ayrıntılı bilgi için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Gökhan Türkmen

Gökhan Türkmen 16 Temmuz akşamı IF Perfomance Hall’de sahne alacak. Merkezi konumuyla birçok kişiyi ağırlamaya devam eden mekanda en sevdiğiniz Gökhan Türkmen şarkılarını izlemeye hazır olun. Konser 21:00 gibi başlıyor. 

 

ZHU KüçükÇiftlik Park’ta

Hipnotize eden müzikleriyle ZHU, 16 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta unutulmaz bir gece yaşatacak. Sürekli üretmeye devam ederek hayran kitlesini zaman içinde büyüten ZHU, Suma ve Beatgate katkılarıyla sahnede olacak. Akşamüstü 17:00 gibi kapıların açılmasıyla Mert Demir ve Güneş Ergün’ü dinleyecek ve havanın kararmasıyla müziğin keyfine daha fazla varacaksınız. 

 

90'lar Türkçe Pop Gecesi

Zorlu PSM’nin girişinde bulunan Vestel Amfi’de gerçekleşen 90’lı yıllar geceleri tüm hızıyla devam ediyor. Bayram tatilini erken bitirenler veya İstanbul’da geçirenlere yönelik keyifli bir akşam sunan Walkman 90’lar Türkçe Pop Gecesi gelen herkesi nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. 17:00 gibi happy hour ile başlayan etkinlik tüm gece devam edecek. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Galaksinin Sesi

Star Wars hayranları yayıncılar ve dinleyiciler olarak buluşuyor. Serinin en yeni filmleri, yapım aşamasında olan dizileri, etkinlikler, koleksiyon dünyasından haberler, hayran deneyim ve görüşleri bu yayında bir arada.

Nereden Dinlerim?  Spotify Apple

Öncelikle Merhaba

Gizem ve Ezgi iki eski arkadaş. Hayat onları Berlin ve Urla’ya savurmuş. Şimdi de birbirlerine mektuplar yazarak hayatlarını ve oradan baktıklarında gördüklerini anlatıyorlar. Sesli mektupları dinlemek, biraz nostalji peşine düşenler için de doyurucu olacak.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Memet Özer'den mekan önerisi

Kiva Galataport

Daha çok yeni. Birbirinden lezzetli mezeler, muhteşem manzarası ile uzun zaman geçirilebilecek bir mekan olmuş. Klasik bir meyhane menüsü denilebilir. Özellikle Paçanga, yaprak ciğer ve sarma çeşitleri denenmeli. Güzel bir cumartesi için kesinlikle tavsiye ederim. Köfte söylemeyi unutmayın

Ekran önerisi

The Island of Thirty Coffins -BluTv

 

Arsen Lüpen’in yazarı Maurice Leblanc’ın diğer bir romanı The Island of Thirty Coffins’den uyarlanan dizinin kadrosunda Virginie Ledoyen ve Charles Berling yer alıyor. Doğumda oğlunu kaybeden Christine, 15 yıl sonra esrarengiz bir video alır. Ölü doğduğu söylenen oğlunun aslında öldürülmüş olabileceğini anlar ve yıllar önce terk ettiği adaya geri döner.