20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.08.2023 10:14 | Son Güncelleme: 18.08.2023 11:48

Oksijen'den İstanbul rehberi: 19 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 19 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Kalben

Alternatif müziğin son yıllarda adından en çok söz ettiren isimlerinden Kalben, 19 Ağustos'ta Dorock XL Venue - Fitaş Sahnesi'nde dinleyiciyle buluşuyor.

Vini Vici

Vini Vici ikilisi ilk defa live performansıyla 19 Ağustos'ta Life Park'ta dinleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bee Eat Play Love

Bayram Sokak’ta, tam köşede konumlanan Bee hem bir kafe hem de atölyeleri, oyun alanı, catering ve organizasyon hizmeti olan bir yer. Çocuklar için taş boyama, geri dönüşüm ve el işi, taş evler tablo çalışması gibi atölyeleri oluyor. Kayıt ve bilgi için Instagram adresine göz atabilirsiniz. Salı hariç her gün 09.00-18.00 saatlerinde açıklar.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Anasonik Muhabbetler

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Ege Kayacan ve Metin Solmaz, popüler kültürün ve günlük hayatın ayrıntılarını muhabbetlerine meze yapmak için mikrofonda. Meyhane dedektifliğinden, James Bond’un rakı sofrasında kadar ikilinin kendilerine has tarzlarıyla üzerine konuşacakları birçok konu var.

Stuff You Should Know (İngilizce),

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Josh ve Chuck için hiçbir konu kısıtlaması ya da kategori sınırı yok. Basit kavramlardan güncel konulara, sıradan ürünlerin keşfedilme hikayelerinden dünyayı değiştiren yeniliklerin perde arkasına, aklınıza gelecek her soruya bu yayında cevaplar aranıyor. Platformların en popüler yayınlarından biri olan bu podcast zengin bir arşivle karşınızda.

Memet Özer'den mekan önerisi

Six Şenses Kocataş Sax İstanbul

İyi yemek, iyi servis ve eğlence burada. Muhteşem bir teras, birbirinden farklı kokteyller ve tabi harika tabaklar. Bir Cumartesi gecesi için biçilmiş kaftan. Lounge konsepti, canlı müzik ve DJ performansları da cabası.

Ekran önerisi

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (2022) - BluTV

1980'lerde ünlenen başarılı basketbol takımı Los Angeles Lakers'ın profesyonel yaşamına ışık tutan, oyuncuların kişisel deneyimlerini, dönemin ünlü isimleri Magic Johnson ve Larry Bird'i anlatan ABD yapımı biyografi türündeki bu spor dizisi; 10 bölümden oluşan ilk sezonunu geride bırakıp yedi bölümlük ikinci sezonuyla yeniden ekranlarda! Oyuncu kadrosunda John C. Reilly, Jason Clarke, Jason Segel, Rob Morgan, Adrien Brody ve Gaby Hoffmann gibi birçok ünlü isim yer alıyor. Godzilla serisinin senaristlerinden Max Borenstein ise dizinin yaratıcıları arasında.