27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.06.2023 20:42 | Son Güncelleme: 01.06.2023 20:43

Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Haziran Cuma günü için öneriler

Hafta sonu öncesi haftanın yorgunluğunu cuma gününden atmaya başlamak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Haziran Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Bir Tatlı Kaşığı Çamur

Toplumsal cinsiyet üzerine yapılan akademik çalışmalar kapsamındaki röportajlar sonucunda kaleme alınan Bir Tatlı Kaşığı Çamur, 2 Haziran'da Kadıköy Boa Sahne'de seyirciyle buluşuyor. Oyun metnin de yardımıyla oyuncular, fiziksel tiyatro teknikleri ile performatif oyunculuk ve çağdaş dans olanaklarından faydalanarak, sözlerin ve bedenin hareket ve anlam olasılıklarını araştırıyor.

Üç Doğaçlama Tiyatro Sanatçıları heykeltıraşın tezgahındaki çamur gibi kendilerini seyircinin ellerine bırakıyor. Onları şekillendirmek, geçmişlerini kurmak, hikayelerini yönlendirmek, hatta hikayenin nerede geçtiğini belirlemek seyirciye kalıyor. İnteraktif tiyatro deneyimi Fakat Bir Gün, 2 Haziran'da Feyman Kültür Merkezi-Feyk Sahne'de seyirciyle buluşuyor.

Tara Mamedova

2010 yılında 4 parçadan oluşan bir çalışmasıyla müzik dünyasına giriş yapan Kırgızistanlı sanatçı Tara Memedova 2014 yılında Türkiye’ye yerleştikten sonra çeşitli illerde yaptığı organizasyonlara İstanbul ile devam ediyor. Tara Mamedova 2 Haziran’da Trump Sahne’de dinleyenleriyle buluşuyor.

 

Münih Oda Orkestrası / Nicolas Altstaedt

Dünyanın sayılı çellistleri arasında gösterilen Nicolas Altstaedt, 51. İstanbul Müzik Festivali için 2 Haziran’da bir kez daha Türkiye’ye geliyor. İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilecek akşamda Altstaedt, enstrümanındaki üstün yeteneğini sergileyecek ve aynı zamanda Avrupa’nın seçkin topluluklarından Münih Oda Orkestrası’nın şefliğini yapacak.

 

Serhat Kılıç - Müzikoman

Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett 2 Haziran akşamı Serhat Kılıç - Müzikoman'ı ağırlıyor.

 

Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

2018 yapımı Spider-Man: Into the Spider-Verse'ün devam filmi; Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş, 2 Haziran'da çeşitli illerde vizyona giriyor. Film, Miles Morales, Gwen Stacy ve çoklu evrenden Spider-Man'lerin oluşturduğu yeni bir ekibin, daha önce karşılaşmadıkları mertebede bir güce sahip olan bir kötüye karşı mücadelesini anlatıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Fazla Merak

TuzBiber ekibinden Çağla Alkan ve Caner Çağrı mikrofonda. İkilinin her bölümde bir “uzman konuğu” var ve gündemi meşgul eden konular üzerine derinlemesine eğlenceli analizlerle buluşuyoruz. Sonuçta “uzman konuklarla gayriciddi sohbetler” kalıbıyla tanıtılan podcast’in bu iddianın hakkını verdiğini söyleyebiliriz.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Hip-Hop Romantizmi

Son yılların hızla yükselen ve Türkiye’de de dinleyici kitlesi dikkat çekici bir hızla artan müzik türü hip-hop, podcast yayınlarında da karşımıza daha fazla çıkmaya başladı. Bu podcast’te de Türkçe Rap yoğunlukta olarak yeni şarklar yorumlanıyor ve rap gündemi değerlendiriliyor.

Nereden Dinlerim?Spotify, Apple

Memet Özer'den mekan önerisi

Frankie Teras

Açıldığı günden beri şehrin gözdelerinden. Ancak terası henüz yeni açıldı. Gerçekten muhteşem bir manzara ve ortam. Birbirinden lezzetli kokteyller, çok iyi müzik ve çok kaliteli bir misafir kitlesi. Ortaya söyleyebileceğiniz tabaklar da çok lezzetli deneyin derim.

Ekran Önerisi

The Days–Netflix

11 Mart 2011 tarihinde Japonya’nın Fukushima şehrindeki Daiichi Nükleer Santrali’nde deprem kaynaklı bir elektrik kesintisi meydana gelir. Ancak bu bir taraftan da Japon halkının hiç beklemediği, tıpkı Ukrayna’daki Çernobil olayına benzer şekilde nükleer bir felakete sahne olur. Tsunaminin de etkisiyle santral ve şehir birden sular altında kalmaya başlar. İşte tam bu noktada iki sebep oluşur. Ya bu felaketleri tetikleyen sebep dört reaktörün kontrolden çıkmasıydı ya da bu doğal felaketin ardında insan kaynaklı bir hata yatıyordu… Tüm bu süreci anlatan heyecanlı ve tansiyonu yüksek dizi gerçek olaylara dayanmakta olup 8 bölümden oluşuyor. HBO’nun kısa sürede büyük yankı uyandıran mini dizisi Chernobyl gibi The Days de bir ülkeyi kasıp kavuran sarsıcı bir felaketin ardından açgözlülük, rant, fedakarlık ve insanlık gibi kavramları yeniden sorgulatıyor.