28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.05.2023 10:52 | Son Güncelleme: 20.05.2023 13:46

Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Mayıs Pazar günü için öneriler

Haftayı sosyal bir şekilde kapatmak ve pazartesiye mutlu başlamak isteyenler için pazar günü İstanbul'daki etkinliklerden seçmeler, konser, atölye, podcast ve ekran önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Mayıs Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Hep Yeni Kal

Türk pop müziğinin en iyi kadın yorumcularından Yıldız Tilbe, her şarkısı aklımıza kazınmış muhteşem sesi ile Levent Yüksel ve Mirkelam, Fulya ve Firuze Görmüşoğlu kardeşlerden kurulu The Sisters‘ın 90’lar party konseptli setiyle sahne alacağı bu müzik şöleni 21 Mayıs'ta Hep Yeni Kal konserleri kapsamında KüçükÇiftlik Park'ta müzik severleri bekliyor.

Mümkün Dünyalar

Ülkü Oktay’ın yazıp, Petek Kırboğa’nın yönettiği Mümkün Dünyalar, 21 Mayıs'ta Asmalı Sahne'de seyirciyle buluşuyor. Bir ailenin geçmişiyle yüzleşmesini sahneye taşıyan oyunda Kardelen Hacıoğlu, Gül Yıldız, Cem Gürleyen baş rolü üstleniyor.

Sığınak

Craft Tiyatro’nun öteki olmaya, mülteci olmaya dair etkileyici oyunu Sığınak, 21 Mayıs'ta Craft Yapı Kredi Bomontiada'da seyirciyle buluşuyor. Martyna Majok’un kaleme aldığı, Hira Tekindor’un çevirdiği oyunda Uğur Uzunel, Selin Şekerci ve Ulvi Kahyaoğlu akılda kalan performansları ile dikkat çekiyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Ne Yapmalı

Toplumun çeşitli alanlarında herkesin hayatına dokunabilecek adımları atmak konusunda hepimizden biraz daha cesur davranan bazı isimler var. Serdar Kılıç, elini taşın altına koyan, yaptığı şeyde ustalaşan ve deneyimlerini paylaşmaktan çekinmeyen bu isimleri konuk ediyor.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple 

Osmanlı Padişahları

Osmanlı padişahlarının hayatlarının kısa özetlerini dinleyebilmek için bir yayın var karşımızda. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Osmanlı padişahları video serisinin ses kayıtları, kolay dinleme alternatifi olarak podcast platformlarında da paylaşılıyor.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple 

Memet Özer'den mekan önerisi 

Seraf Vadi

Belki de benim şehirde en beğendiğim restoranların başında. Şimdi artık şehre daha yakın. Çok yeni açıldı. Şef Sinem Özler menüye ilaveler de yapmış ve artık içki de servis ediliyor. Daha ne diyebilirim ki. Bence vakit kaybetmeden deneyin ve bana teşekkür edin. Özellikle içli köfte, lahmacun, helva olağanüstü. Ama menüdeki her ürün için çok özenli ve güzel garantisi verebilirim. Yer ayırtmayı unutmayın. Uzun bir Pazar yemeği için mükemmel.

Fotoğraf: İnstagram/ serafvadi

Ekran Önerisi

Working: What we do all day - Netflix

Sosyal hayatı inceleyen bu seride, kimi işine aşkla bağlı kimi de maaş almak için çalışan bir grup Amerikalının, hızlı değişimlere ayak uydurduğu modern çağdaki çalışma hayatında edindiği tecrübeleri ve günlük süreçlerindeki yaşantıları konu alınıyor. Amerika'nın eski başkanlarından Barack Obama, farklı sektörde çalışan üç insanın hayatlarına konuk oluyor. Hayatlarına tanık olduğumuz Amerikalılar, geçirdikleri günler boyunca Obama’ya çalışma sebeplerini ve bir işi iyi yapan şeyin ne olduğunu kendi hayatları ve bakışları çerçevesinde anlatıyor.

Fotoğraf: Working: What we do all day film afişi