27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2023 09:50 | Son Güncelleme: 22.07.2023 09:54

Oksijen'den İstanbul rehberi: 23 Temmuz Pazar günü için öneriler

İstanbul’da ama şehirde değilmiş gibi hissedeceğiniz Burgazada’dan, lezzet adreslerinden seyahat rotalarında deneyimleyebileceğiniz mekanlara ve renkli bir pazar için çok daha fazlasından seçkiler
Oksijen'den İstanbul rehberi: 23 Temmuz Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Einstein'ın İhaneti

Einstein gibi dünyaca ünlü bir dehanın çelişkileri, başarısızlıkları ve üzüntüleri üzerinden 20. yüzyılda yaşatılan insanlık suçlarının anlatıldığı felsefi metin Einstein'ın İhaneti, 23 Temmuz'da Moda Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkıyor.

Yaşlı Amca ve Deniz Tekin

Türk alternatif rock grubu Yaşlı Amca, müzisyen ve söz yazarı olan Deniz Tekin ile 23 Temmuz akşamı Turkcell Vadi Sahnesi'nde aynı sahneyi paylaşmaya hazırlanıyor.

 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Yolculuk Nereye?

Yolculuk temasını üzerinden bazı önemli isimlerin seyahat tecrübelerinden yararlanıp, bu insanların gözünden hayatın nereye gittiğine dair ipuçları ediniyoruz. Nilay Örnek’in sunduğu podcast’te sanat, felsefe, teknoloji, çevre meseleleri gibi bir çok konu konuşuluyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

How Did This Get Made (İngilizce)

Film seyretmek kadar filmleri konuşmayı da çok seviyoruz. Üstelik bu dünyanın her yanında böyle. Paul Scheer, June Diane Raphael ve Jason Mantzoukas harika olacak kadar kötü filmlerin peşine düşüyor. Ekip en komik arkadaşlarıyla filmleri izliyor ve sonuçları bu podcast’te paylaşıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

J Burger

Gerçek bir Anadolu yakası klasiği. Çocukluğumdan kalma çok özel bir tat. Ballı mayonezli, harika burgerler için sıra bile beklenir. Pazar günleri için, hem cadde ve sahilde bir tur ile birlikte nefis bir alternatif. Bir nesil için, şehre hamburgeri öğreten bir marka.

 

Ekran önerisi

The Holy Family – Sinema TV

Siyasi hiçbir geçmişi olmayan ünlü akademisyen Jean, Aile Bakanı olarak atanır. Siyaset dünyasının perde arkasını keşfederken bir yandan da ağabeyinin eşcinsel olduğunun ortaya çıkışı ve eşinin beklenmedik hamileliği gibi kendi ailesini sarsan olaylarla uğraşmak zorundadır. Fransız komedisi izlemek isteyenler için bir film.