06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2022 17:33 | Son Güncelleme: 25.08.2022 18:01

Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Ağustos Cuma günü için öneriler

Güneşli bir hafta sonu öncesi haftanın yorgunluğunu cuma gününden atmaya başlamak için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Ağustos Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Jonathan Monaghan Sergisi

NFT ve dijital sanatın ilk uygulayıcılarından olan Jonathan Monaghan, bugüne kadar gerçekleştirdiği en kapsamlı kişisel sergisini Kalyon Kültür’de gerçekleştiriyor. Birçok tekniği bir arada görebileceğini “ŞAŞAA” adlı serginin küratörlüğünü Ceren ve Irmak Arkman yapıyor. Bu benzersiz deneyimi yaşamak için son gün 27 Ağustos.

Toskana Lezzetleri

Rotanızı İtalya’nın en güzide şehirlerini kapsayan Toskana bölgesine çevirmeye ne dersiniz? Floransa, Siena gibi şehirlerin yer aldığı rota üstünde yeni tatlar denermiş gibi bu lezzetli yemeklerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için Eataly’nin yemek atölyesini tercih edebilirsiniz. Farklı üç çeşit yemeği kapsayan menüsüyle atölye 19:00 gibi başlıyor. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

5x5 Fitness

Fitness ile ilgili herkesin bildiği ya da az çok bidiğini düşündüğü şeyler var. Bildiğimizi düşündüklerimizi kontrol etmek ya da yeni şeyler öğrenmek için oldukça iyi bir kaynak var karşımızda. Beslenmeden idman yöntemlerine kadar fitness ile ilgili hemen her kavram 100’e yakın bölümde işlenmiş. Mehmetcan Özen ve Cemre Karapınar imzalı yayına konukların deneyimlerinin de katkısı büyük.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Eyvah CEO Doğuruyor

Aynı isimli kitabın yazarı Murat Yeşildere’nin hazırladığı bu podcast’te başarılı kadın liderleri dinliyoruz. Kendi alanlarındaki mücadelelerini ve yaşadıkları zorlukları anlatan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşabilmekle ilgili çözüm önerilerini de paylaşıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Ekran önerisi

The Figo Affair: The Transfer That Changed Football - Netflix

Bugün endüstriyel futbol aklımızın almadığı paraları, transferleri konuşmamıza neden olsa da, milenyumun başında “Şok transfer” dendiğinde tek bir isim akıllara geliyordu: Figo... Portekizli efsane Luis Figo’nun, Barcelona’dan Real Madrid’e olaylı transfer sürecini anlatan Figo Vakası: Futbolu Değiştiren Skandal, Netflix’te yayınlandı. Figo’nun kendisinin kamera karşısına geçip olanları anlattığı belgesel o günlere belki de ilk kez kendisinin gözünden bakabilmemizi sağlayacak. Sahaya atılan bir domuz kafasını dahi içeren bir skandalı kim tanıklarından dinlemek istemez ki?