20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.08.2023 09:00 | Son Güncelleme: 26.08.2023 09:00

Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Ağustos Pazar günü için öneriler

Haftayı sosyal bir şekilde kapatmak ve pazartesiye mutlu başlamak isteyenler için pazar günü İstanbul'daki etkinliklerden seçmeler, konser, podcast ve ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Ağustos Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Bengü

Pop müziğin eskimeyen ve kendini sürekli yenileyen isimlerinden Bengü, 26 Ağustos'ta Paraf Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde dinleyenleriyle buluşuyor.

Dolu Kadehi Ters Tut

Uğurhan Özay ve Mürsel Oğulcan Ava tarafından 2014 senesinde kurulan yerli alternatif sahnenin popüler isimlerinden Dolu Kadehi Ters Tut, Ölüm Dansı albümünün lansman konseri için 26 Ağustos’ta Festival Park sahnesinde dinleyenleriyle bir araya geliyor.

Yalın

Dinamik ve sevilen sahne şovuyla dinleyicilerine festival tadında bir konser deneyimi yaşatan Gitar Adam Yalın, 26 Ağustos’ta Parkorman’da dinleyenleriyle buluşuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Sırt Çantamdaki Hikayeler

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Yağmur Arat 2016 yılından bu yana kendi tanımıyla tam zamanlı olarak seyahat eden bir meraklı gezgin. Bu seyahatlerden paylaştığı görüntülerle oluşturduğu video kanalıyla oldukça kalabalık bir kitleye ulaşan Yağmur, bu defa podcast yayınlarıyla hikayelerini paylaşıyor. Seyahat tutkunlarının ilgisini çekebilecek hikayeleri bizzat deneyimleyen birinden dinlemek için iyi bir seçenek.

Witness History (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

BBC’nin bu yayını tam anlamıyla tanıklıklar üzerine kurulu. Savaşlardan keşiflere, dünya tarihinde kayıtlara geçmiş birçok önemli olayın perde arkasındaki detayları, doğrudan o süreçlere şahit olanlardan dinliyoruz. 10 dakikalık bölümlerden oluşan podcast, bu sayede kısa molalarda dinlenebilmesiyle de dikkat çekiyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Nezih

Pazar kahvaltılarının değişmez adresi. Her daim kalabalık. Oldukça çok çeşit kahvaltı seçenekleri mevcut. Menemen tavsiye ederim. Üstelik harika bir Boğaz manzarası da cabası.

Ekran önerisi

The Covenant (2023) - Prime Video

 

Afganistan'daki bir görev sırasında tercüman Ahmed tarafından hayatı kurtarılan, ABD ordusu çavuşu John Kinley'in; Ahmed ve ailesine söz verilip yapılmayanların peşine düştüğünde yaşananlar anlatılıyor. Donnie Darko, Nightcrawler, Brokeback Mountain, Nocturnal Animals, Enemy, Demolition, Zodiac gibi birbirinden etkileyici filmlerde izlediğimiz, başarılı oyuncu Jake Gyllenhaal ve Dar Salim filmin başrollerinde! Yönetmen koltuğunda ise Snatch, The Gentleman, Sherlock Holmes, Operation Fortune: Ruse de Guerre filmleriyle bilinen Guy Ritchie var.