24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2022 18:20 | Son Güncelleme: 29.10.2022 19:16

Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Ekim Pazar günü için öneriler

Bu hafta İstanbul'da Cadılar Bayramı heyecanı var. Oksijen, 30 Ekim Pazar günü için şehirden etkinlik, tiyatro, atölye, podcast ve film önerilerini derledi
Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Ekim Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Gebe Oyunu

Yerebatan Sarnıcı’nın muhteşem atmosferinde sahnelenmeye başlanan “Gebe” üç hamile kadın oyuncusunun meydan okuyan performanslarını gözler önüne seriyor. Sadece 15 gösterimle seyirciyle buluşan oyunu yöneten Nagihan Gürkan ve yazarı da Hatice Meryem. Annelik ve kadınlık üzerine düşündüren oyunu 30 Ekim akşamı 21.00’de izleyebilirsiniz.

Soho House Halloween Partisi 

Halloween’i her sene tematik partilerle karşılayan Soho House, bu sene uzayın boşluğunda bir yolculuk sunuyor. Dijital showlar, özel etkinlikler ve sürpriz performansların olacağı parti 30 Ekim akşamı 19.30’dan itibaren başlıyor. Üye olmanın yanında ek olarak bilet almanız gereken partinin unutulmaz bir deneyim yaratacağına şüphe yok.

 Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Deniz Göktaş’a Ayıracak Vaktim Yok

Kendine özgü tarzıyla dikkat çeken ve gösterileri de ilgiyle karşılanan Deniz Göktaş’ın podcast yayını. Hikaye, bütün vaktini Deniz’e ayırmak zorunda kalan birinin hayat hakkındaki ipe sapa gelmez düşüncelerini anlatması mizanseni üzerine kurulmuş.

 Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 Meta Cafe



NFT, Metaverse ve Crypto evreninde yaratıcılar, sanatçılar, teknoloji geliştiriciler, proje sahipleri ve yatırımcılar ile geleceğin internetinin konuşulduğu bir podcast. Çiğdem Öztabak’ın hazırladığı yayında konukların deneyimlerini dinlemek, alanın meraklıları için çok faydalı olabilir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 Ekran Önerisi 

The Good Nurse - Netflix

Netflix’in yeni gerilim filmi The Good Nurse  en çok izlenenler listesinde. Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncular Jessica Chastain ve Eddie Redmayne’in yer aldığı filmin senaryosunu Oscar adayı Krysty Wilson-Cairns yazdı. Film, kalp rahatsızlığı olan hemşire Amy’nin hikayesini anlatıyor. Bekar bir anne olan Amy’nin hayatı Charlie’nin hastaneye gelişiyle değişir. Charlie ile iyi bir ilişki kuran Amy, hastanede onun baş şüphelisi olduğu ölümler meydana gelmeye başlayınca olayı araştırmaya başlar. Aynı zamanda çocuklarının güvenliğini sağlamak zorundadır.