27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 10:00 | Son Güncelleme: 07.07.2023 10:46

Oksijen'den İstanbul rehberi: 8 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Hafta sonunun ilk gününü kültür ve sanatla değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den şehir rehberi: Konser, festival, podcast ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 8 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Sertap Erener

Unutulmayan şarkılarıyla Sertap Erener, 8 Temmuz'da Antalya Jungle Arena'da dinleyenleriyle bir araya geliyor.

Berkay

Pop müziğin sevilen ismi Berkay dopdolu bir program ile 8 Temmuz akşamı Antalya’da Cosmos Theatre sahnesine konuk oluyor.

K-Pop Summer İstanbul

Güney Kore’den dünyaya yayılan ve milyonları, özellikle de Z kuşağını peşinden sürükleyen K-Pop çılgınlığı, K-Pop Summer İstanbul festivaliyle şimdi de KüçükÇiftlik Bahçe’yi sarıyor. 9 Temmuz'da sahneye Pinkeu çıkıyor. Öncesinde Bertuğ Altan, Team WSTW, Lara Byeol, DJ Doyun, Meriç Yüksel ve Danstudyo K-Pop Team Z kuşağı ile bir araya geliyor.

 Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Kidega Sesli Kitap Özeti

Kidega, okumayı seven herkes için bir kitap vardır düşüncesiyle yola çıkan bir oluşum. “Şimdi ne okumak istersin?” sloganını podcast platformlarına taşıyan Kidega, dikkat çeken kitapların tanıtımları ve özetleriyle karşımızda.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Kulüp Değil Topluluk

ODTÜ’de; bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, insanlara yardım etmek gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları kuruluşlara kulüp değil, topluluk deniyor. ODTÜ Radyo Topluluğu, ODTÜ topluluklarından bahsedilen bol sohbetli bir podcast hazırlıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Efendy İstanbul

Sevgili Somer Sivrioğlu'nun İstanbul'daki şef restoranı. Menüsü yenilendi ve şefin harika dokunuşları ile unuttuğumuz lezzetler burada mevcut. Güzel bir Cumartesi yemeği için bence ideal. Somer şef, genç ekibi ile birlikte çok lezzetli seçenekler sunuyor.

 

Ekran önerisi

Jack Ryan  – Prime Video

Tom Clancy’nin yarattığı ajan Jack Ryan karakterinin maceradan maceraya savrulması neredeyse 40 yılı geride bıraktı. İlk olarak 1984 yılında Kızıl Ekim (The Hunt for Red October) romanında tanıştığımız Jack, son kez Amazon Prime ekranlarında yayınlanan dizinin dördüncü ve son sezonu ile yayında. Dizi her bu hafta yayına giren üçüncü ve dördüncü bölümlerden sonra, 14 Temmuz’da son iki bölümüyle final yapacak. Bu sezonda kahramanımız şimdiye dek en tehlikeli görevini üstlenerek hem yerli hem yabancı düşmanlarla karşı karşıya geliyor.

Jack Ryan, yeni CIA başkan vekili olarak kurum içindeki bir yolsuzluğu açığa çıkarmakla görevlendirilir ancak o sırada ülkenin savunmasızlığını ortaya çıkarabilecek şüpheli bir karanlık operasyonu keşfeder. Jack ve ekibi yolsuzluğun ne kadar derine indiğini araştırırken çok daha kötü bir gerçeğe ulaşır. Bir uyuşturucu karteliyle bir terör örgütü arasındaki yakınlaşmanın çok daha yakında olduğunu gören kahramanımız, daima korumak için mücadele ettiği sisteme olan inancını da sorgulamak zorunda kalır. Kadroda Jack Ryan rolünde John Krasinski’ye Wendell Pierce, Michael Kelly, Betty Gabriel, Abbie Cornish, Michael Peña gibi oyuncular eşlik ediyor.