27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.06.2023 20:02 | Son Güncelleme: 08.06.2023 20:32

Oksijen'den İstanbul rehberi: 9 Haziran Cuma günü için öneriler

Hafta sonu haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 9 Haziran Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Bir Kurbağanın Anatomisi

Çeşitli erkek tiplerini, prensesi tarafından öpülen bir kurbağa betimi üzerinden sahneye taşıyan, Yeşim Ceren Bozoğlu'nun tek kişilik oyunu Bir Kurbağanın Anatomisi, 9 Haziran'da Kılçık Mekan'da seyirciyle buluşuyor. Bozoğlu'nun kendi kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Cenk Tunalı üstleniyor.

Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Emir Can İğrek

“Jolly Joker Yaz Konserleri” ile  bu kez Gaziantep Açık Hava’da  müzikseverlerle buluşturuyor. 9 Haziran’da  Yüzyüzeyken Konuşuruz, Emir Can İğrek sahne alacak. Jolly Joker farkıyla izleyeceğiniz konserin biletleri  Biletix ve Anteporg gişesinde.

Live From, Live From Kadıköy Fest

Son dönemin popüler festival serisi Live From, Live From Kadıköy Fest olarak 9 Haziran akşamı Festival Park Kadıköy sahnesinde eğlence severlerle buluşuyor. Türkiye'de rock müziğin önde gelen isimleri; Teoman, Gripin, Selin Geçit, Den Ze festival kapsamında aynı sahneyi paylaşıyor.

Maske: Nezaketle Tebessüm

Emrah Ertaş'ın kaleme aldığı, Berker Berki'nin yönetmen koltuğuna oturduğu, Kaan Turgut, Nilay Deniz, Mert Turak, Erdinç Gülener, Burç Kümbetlioğlu, Altan Erkekli, Hakan Vanli, Ulvi Alacakaptan gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı Maske: Nezaketle Tebessüm, 9 Haziran'da vizyona giriyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Alışılmışın Dışında

Nereden Dinlerim?: Spotify, Apple

 

Bankacılık ve finans sektörü kavramlarını duyunca aklımızda oluşan bazı kalıplar var. Bu yayında o kalıpların sınırları zorlanıyor. Kurum kültüründen, inovasyon ve kurum içi girişimciliğe, yeni nesil genç yetenek yaklaşımlarından, finansal teknolojilere ve kurumsal girişim yatırımcılığına kadar pek çok önemli konu podcast’in başlıkları arasında.

Dilimin Ucunda Kelimeler

Nereden Dinlerim?: Spotify, Apple

 

Her bölümde bir kelimenin derinlemesine irdelendiği bir yayındayız. Gündemi de takip eden ekibin özellikle sandık, istifa, virus, bayram, yasak, kur, linç gibi güncel kelimeleri incelediği podcast, zamanlama açısından da ortaya ilgi çekici bir tablo çıkartıyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Avlu Four Seasons Sultanahmet

Tarihi İstanbul dokusu içerisinde özel bir yemek için bence mükemmel bir yer. Modern dokunuş ve yorumlarla Türk mutfağının en güzel seçeneklerini deneyebilirsiniz. Özellikle mevsim çok uygun. Öncesinde kısa bir eski İstanbul gezisi de yapabilirsiniz. Yediğiniz tüm yemeklerin çok iyi olduğunu garanti edebilirim.

Ekran önerisi

Medellin – Prime Video

Reda (Ramzy Bedia), erkek kardeşini Medellín’deki tehlikeli bir uyuşturucu kartelinden kurtarmak için basit ama tam anlamıyla çılgın bir plan yapar. Bir ekip toplayıp kardeşini kartelin elinden almak için Kolombiya’ya baskın yapma düşüncesinde olan Reda’nın planı, kardeşinin hayatı karşılığında çete liderinin oğlunu kaçırmaya karar vermesiyle kontrolden çıkar. Prime Video’daki eğlenceli filmin kadrosunda Mike Tyson ve Breaking Bad’den Raymond Cruz da var…