06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Paris’te yeni bir Rönesans hareketi

Avrupa’nın gözü 23 Ekim’e kadar sürecek yeni sanat fuarı Paris+ par Art Basel’de. Frieze’yi gölgede bırakıp bırakmayacağı merak edilen etkinlik 30 ülkeden 156 galeriyi ağırlıyor
Paris’te yeni bir Rönesans hareketi

20. yüzyılın başlarında sanat piyasasının merkez üssü olan Paris, bir süre New York ve Londra’nın gölgesinde kalmıştı. Şimdiyse Bourse de Commerce – Collection Pinault ve Fondation Louis Vuitton’un açılışının yanı sıra artan sayıda uluslararası galeriler sayesinde adeta bir rönesans yaşıyor. Ve rönesansı Art Basel’in yeni markası Paris+ ile taçlandırıyor. İsviçre, ABD ve Çin gibi ülkelerde gerçekleşen Art Basel’in konumlarına Paris’i eklediğin duyurması sanat dünyasında büyük ses getirmişti. 20-23 Ekim arasında ziyaretçilere Paris’in kültürel mirasını yansıtan uluslararası bir deneyim sunan bu yeni fuarın, her sene birçok koleksiyoneri ağırlayan Frieze’nin enerjisini gölgede bırakıp bırakmayacağı merak konusu.
Ancak Art Basel tarafında rakip olmak yerine, karşılıklı destekleme arzusu ön planda. Art Basel Küresel Direktörü Marc Spiegel yaptığı açıklamada iki büyük fuarın sanatın kalbinin Avrupa’da atması yönünde besleyici olduğunu belirtmişti.