26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.10.2022 16:33 | Son Güncelleme: 30.10.2022 16:41

Ryan Murphy: Evan Peters diziye hazırlanmak için aylarca Dahmer gibi davrandı

Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olan Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story'nin yaratıcısı Ryan Murphy, Evan Peters'ın, seri katilin rolüne hazırlanırken aylarca onun gibi davranarak çalıştığını anlattı
Ryan Murphy: Evan Peters diziye hazırlanmak için aylarca Dahmer gibi davrandı

Evan Peters ve Ryan Murphy yıllardır birlikte çalışsalar da Peters, Netflix'in Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’de rol almaktan başta korktuğunu söyledi. Peters, Cumartesi günü Murphy ve yardımcı oyuncular Niecy Nash ve Richard Jenkins ile katıldığı bir panelde, “Gerçekten bunu yapıp yapmama konusunda gidip geldim. İnanılmaz bir meydan okuma olacağını biliyordum” dedi. 

Role nasıl hazırlandığını anlattı

Peters, senaryo kendisine ilk gönderildiğinde psikolojisinin içine girebilmek için Dahmer’in 1994 tarihli röportajını izlediğini anlattı. Dört aylık hazırlık ve altı aylık çekimler sırasında Murphy, Peters'in Dahmer gibi hareket etmek için kollarına ağırlık taktığını ve temelde aylarca karakterin içinde kaldığını söyledi. 

"Lehçe koçuyla çalıştım"

Peters hazırlık sürecini “Çok düz bir sırtı var. Yürürken kollarını hareket ettirmiyor, bu yüzden nasıl hissettirdiğini görmek için kollarıma ağırlıklar koydum. Sürekli onun kot pantolonunu ve gözlüklerini giydim. Elimde her zaman sigaram vardı. Çekimlerde tüm bunların doğal görünmesini istedim. Bu yüzden çok sayıda görüntü izledim. Sesimin tonunu alçatmak için bir lehçe koçuyla çalıştım. Konuşma şekli çok belirgindi ve bir lehçesi vardı” sözleriyle anlattı. 

Nash, çekimlerin başında Peters'a merhaba demek için neşeyle yaklaştığını ve Peters'ın karakter sürecinde olduğunu fark ettiğini ekledi. Nash, “Buna saygı duymak ve onu sürecinin içinde bırakmak istedim” dedi. 

"Kurbanların ailesi bize cevap vermedi"

Murphy'nin Jeffrey Dahmer'in kurbanlarının aile üyeleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmadığı iddiasıyla diziye birçok tepki geldi. Dizinin yazarlarından Murphy, “Çok uzun zamandır araştırdığımız bir şeydi. Biz, gerçekten yazarken, üzerinde çalışırken üç buçuk yıl boyunca, kurbanların yaklaşık 20'sinin ailesine ulaştık. Ve bu süreçte bize tek bir kişi cevap vermedi. Bu yüzden inanılmaz araştırmacı grubumuza çok ama çok güvendik... Bu kadar çok şeyi nasıl bulduklarını bile bilmiyorum. Ama bu insanlara dair gerçekleri ortaya çıkarmak için gece gündüz çaba gösterdik” diye konuştu.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story'nin fragmanı