19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.10.2022 12:36 | Son Güncelleme: 09.10.2022 12:47

Netflix’in en popüler iki şovu seri katil Jeffrey Dahmer’a ait

ABD'li seri katil Jeffrey Dahmer'in hikayesini anlatan dizisiyle birçok eleştiri alan Netflix, bu kez de Dahmer'in avukatına verdiği ifadelerine dayanan bir belgesel yayınladı. İki şovda platformun çok izlenenler listesinde zirvede yer alıyor
Netflix’in en popüler iki şovu seri katil Jeffrey Dahmer’a ait

Milwaukee Canavarı adıyla bilinen ABD’li seri katil Jeffrey Dahmer, bu yıl Netflix’in popüler şovları üzerindeki hakimiyetini sürdürüyor. Dahmer dizisi, yarım milyar saatlik izleme süresiyle haftalardır Netflix listelerinin zirvesinde yer alıyor. Şimdi ikinci sıraya ise yine Dahmer’a odaklanan bir şov yerleşti. Bu seferki bir drama değil, bir belgesel dizisi. Bir Katilin itirafları: Jeffrey Dahmer. Bu, geçmiş bölümlerinde John Wayne Gacy ve Ted Bundy'ye odaklanan itiraflar serisinin üçüncüsü ve Dahmer dizisinin ardından piyasaya sürüldü. Şüphesiz bu bir stratejiydi. 

Belgesel üç bölümden oluşuyor. Toplamda üç saatlik belgesel, katil yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan görüşmelerden oluşuyor. Dahmer dizisinde bu görüşmelerin çoğu yeniden canlandırıldı. İzleyiciler, Evan Peters’ın Emmy adayı olması beklenen performansını gerçek Dahmer ile karşılaştırıyor. 

Eleştirilere kulak asmadı

Tabii ki bu serilerin bu kadar çok ilgi çekmesi eleştirmenlerin görmeyi umduklarının tam tersi. Pek çok eleştirmen, Dahmer’in kurbanlarının hayatta kalan aileleri de dahil olmak üzere diziyi yayınladığı için Netflix’i eleştirdi. Ancak Netflix'in Dahmer'dan aldığı tek ders, yüzlerce insanın onu izlemek istediği. Özellikle bu dizinin ardından Dahmer ile birlikte, seri katil hayranlığı son derece yükseldi.  

Netflix’in ve Hollywood’un gerçek hayattaki katilleri alıp True Crime belgeseller ya da dramatik diziler yapması yeni değil. Ancak buradaki fark erişim. Dahmer dünyanın en popüler yayın hizmetinde yayınlandı ve yılın en popüler dizilerinden biri oldu. Yani evet, belki de Netflix'in en iyi 10 listesinde ilk 10'a giren ve Dahmer'ı haftalar sonra koltuğundan indirecek şovunda yine Jeffrey Dahmer’la ilgili olması şaşırtıcı olmaz.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story'nin fragmanı