04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2023 13:38 | Son Güncelleme: 09.07.2023 14:49

Taylor Swift, Twitter'da Elon Musk'ı ve BTS'i geçti

Taylor Swift yeniden piyasaya sürdüğü Speak Now albümünü duyurduğu paylaşımıyla Twitter'da bu hafta en çok beğenilen gönderinin sahibi oldu
Taylor Swift, Twitter'da Elon Musk'ı ve BTS'i geçti

Taylor Swift'in yeniden kaydettiği albümü Speak Now'ın (Taylor's Version) yayınlanmasını kutlamak için attığı tweet Elon Musk ve birçok ünlü ismi geride bırakarak bu hafta Twitter'da en yüksek etkileşim alan gönderi oldu. Swift'in cuma günü yeniden kaydedilen albümün yayınlandığını duyurduğu tweet, Cuma günü öğlen saatlerinde paylaşılmasından bu yana 280 binden fazla retweet ve 1 milyondan fazla beğeni topladı. 

Swift bu paylaşımıyla, 2 Temmuz'dan bu yana en çok etkileşim alan tweet olan ve platforma sınırlama getirmesiyle ilgili şaka yapan Musk'ın aldığı 660 bin beğeni ve 93 bin 500'den fazla retweet'ini geride bıraktı. K-pop yıldızları BTS'in Koreli müzik şirketi Big Hit Music'in de grup üyesi Jungkook'un yeni şarkısı Seven'ı paylaştığı tweet Swift'in gerisinde kaldı.

En çok beğenilen altıncı paylaşım

Swift, yeniden kaydedilen albümü kutlayarak, "Genç bir kadın olarak yaşadığım kaprisler, kalp ağrıları, dramlar ve trajediler hakkında tek başıma yazdığım bir albüm" ifadelerini kullandı. Swift'in tweet'i bu yıl Twitter'da en çok beğenilen altıncı paylaşım olurken, Buffalo Bills oyuncusu Demar Hamlin'in normal sezon maçı sırasında kalp krizi geçirdikten dört gün sonra hayranlarına teşekkür ettiği tweet'inin hemen gerisinde kaldı. Swift'in Speak Now (Taylor's Version) albümünün çıkışını duyurduğu tweet'i ise bu yıl şimdiye kadar en çok beğenilen dördüncü tweet oldu. 

Swift, başlangıçta anlaştığı Big Machine Records'un haklarını 2019'da müzik menajeri Scooter Braun'a satmasının ardından altı albümünün her birini yeniden kaydetmeye karar verdi. Braun daha sonra hakları Shamrock Capitol'e sattı ancak Swift kendisine hiçbir zaman satın alma fırsatı verilmediğini iddia etti. Swift geçtiğimiz yıl Fearless ve Red'in yeniden kaydedilmiş versiyonlarını yayınladı ancak Grammy ödüllü yıldız 1989 ve Reputation için yeni versiyonların yayınlanacağını henüz duyurmadı. Yeniden kaydedilen albümler ticari açıdan başarılı oldu ve Red (Taylor's Version) yayınlandıktan sonraki ilk beş gün içinde 325 binden fazla kopya sattı. Swift'in orijinal albümlerini yeniden kaydedeceğini açıklamasının ardından, iHeartRadio sadece yeniden kaydedilen albümlerini yayınlayacağını söylemişti.