25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.01.2023 21:11 | Son Güncelleme: 27.01.2023 23:06

The Last of Us 2. sezon onayını aldı

HBO yalnızca iki bölüm yayınlandıktan sonra aynı adlı PlayStation video oyununun uyarlanan The Last of Us dizisi için ikinci sezon onayını verdi
The Last of Us 2. sezon onayını aldı

HBO'nun popüler dizisi The Last of Us ikinci sezon için onay aldı. Sadece iki bölümü yayınlanmış olmasına rağmen HBO, bugün Chernobyl’in yaratıcıları Craig Mazin ve Neil Druckmann'in video oyunu tabanlı serisinin devamı için hazırlandıklarını söyledi.

The Last of Us, bu ay House of the Dragon'dan sonra Boardwalk Empire'ın 2010'daki lansmanından bu yana en büyük ikinci ilk gösterimi yaptı. Dizinin birinci bölümü ABD’de 22 milyon izleyiciyi aştı ve 15 Ocak'taki prömiyer gecesi izleyicisinden yaklaşık beş kat üstüne çıktı. 2. Bölüm HBO Max'te ve Pazar gecesi ABD'deki televizyon yayınlarında 5,7 milyon izleyici kazandı. Dizi aynı zamanda sosyal medyada da oldukça güçlü. Daha ilk yayınlanmaya başladığı akşam hem ABD'de hem de dünya çapında Twitter'da trend listesinde bir numaradaydı. 

HBO Drama Dizileri ve Filmleri Başkanı ve HBO Programlama Başkan Yardımcısı Francesca Orsi, "Craig ve Neil ile olağanüstü oyuncu kadromuz ve ekibimizin geri kalanıyla birlikte, The Last of Us'a ustaca bir ilk sezon yaptılar. Bu unutulmaz ilk sezondan sonra, bu takımın 2. sezonunu izlemek için sabırsızlanıyorum” dedi. 

Naughty Dog'un ödüllü video oyunundan uyarlanan The Last of Us, modern uygarlığın yok edilmesinden 20 yıl sonrasını konu alıyor. Pedro Pascal'ın canlandırdığı Joel, 14 yaşındaki Ellie'yi (Bella Ramsey) baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırmak için tutulur. Küçük bir iş olarak başlayan şey, kısa sürede acımasız ve yürek burkan bir yolculuğa dönüşür, çünkü ikisi de ABD'yi geçmek zorundadır ve hayatta kalmak için birbirlerine bağımlıdırlar.

Yapımcı Druckmann, “Bu kadar çok insanın Joel ve Ellie'nin yolculuğunu izleyip bağlantı kurması beni şaşkına çevirdi. İnanılmaz oyuncu kadromuz ve ekibimiz ve HBO ile yaptığımız işbirliği zaten yüksek olan beklentilerimi aştı. Şimdi ikinci sezonda bunu yeniden yapabilecek olmanın zevkini yaşıyoruz” diye konuştu.