26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2022 18:12 | Son Güncelleme: 19.11.2022 18:46

Timothée Chalamet Bob Dylan'a hayat verecek

Covid-19 nedeniyle askıya alındıktan sonra tekrar çekimlerine başlanan Bob Dylan'ın biyografisinde ünlü şarkıcıya Timothée Chalamet hayat verecek. Ünlü oyuncu karaktere bürünmek için Dylan'ın New York City'deki evlerini ziyaret ettiğini açıkladı
Timothée Chalamet Bob Dylan'a hayat verecek

Call Me By Your Name, Interstellar gibi filmlerin yanı sıra son olarak başrolünde yer aldığı Dune: Çöl Gezegeni filmindeki performansıyla da Hollywood'a adını altın harflerle kazıyan Timothée Chalamet bu kez Amerikalı şarkıcı Bob Dylan'a hayat verecek. 

Covid-19 nedeniyle ertelenen Bob Dylan'ın biyografisi Going Electric aradan geçen iki yılın ardından nihayet çekiliyor. Filmin yönetmen koltuğunda oturan James Mangold filmin salgın nedeniyle ertelendiği duyurmuş, görüntü yönetmeni Phedon Papamichael ise Going Electric’in dönem filmi olması nedeniyle çok fazla kostüme ve başka detaylara gerek olduğunu ve bunları COVID-19 şartları altında sağlamanın zor olacağını söylemişti. 

Timothée Chalamet, yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun gerçekleştirdiği 2017 çıkışlı Call Me By Your Name filminde Armie Hammer ile birlikte rol almıştı. 

Chalamet, verdiği bir röportajda filmin hala vizyona gireceğini ve her şeyin olumlu yönde ilerlediğini açıkladı. 26 yaşındaki oyuncu ayrıca karaktere bürünmek için Woodstock, New York'ta bir ev kiraladığını ve ayrıca Dylan'ın New York City'deki evlerini ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi. 

Bob Dylan kimdir? 

Tarihin en tartışmalı Nobel Edebiyat Ödülünün de sahibi olan ve asıl adı Robert Allen Zimmerman olan Bob Dylan 1941’de Minnesota eyaletinin Duluth kentinde dünyaya geldi. 80 yıllık hayatına sayısız şarkı albüm sığdıran Dylan'ın bugüne dek 11 Grammy ile Things Have Changed isimli şarkıyla kazandığı bir de Oscar ödülü bulunuyor. Bob Dylan, ABD'de 1960'larda ortaya çıkmış olan muhalif ve gelenek yıkıcı şair ve yazarlardan oluşan Beat Kuşağı'nın da temsilcileri arasında. 2016 yılında 'şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı getirdi' ifadesiyle Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.  İsveç Nobel Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius, efsanevi şarkıcının ödülü kazanmasına ilişkin "Bob Dylan, İngiliz yazın geleneğinin büyük bir ozanı...54 yıldır sürekli kendini yenileyerek, bugüne kadar çok sayıda orijinal eser ortaya koydu. Örneğin eğer 1966 tarihli "Blonde on Blonde" albümünü dinlemeye başlarsanız, çok parlak bir kafiye özgünlüğü görürsünüz" ifadelerine yer verdi.