16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 27.05.2022 04:30 | Son Güncelleme: 27.05.2022 10:21

Uzun bekleyişi bitiren upuzuuun bölümler

Stranger Things’in yeni sezonu üç yıllık aradan sonra Netflix’te. Bu defa bölümler Türk dizileri gibi uzuyor, 2.5 saati bulan bile var
Uzun bekleyişi bitiren upuzuuun bölümler

Defne Akman 

Stranger Things 2016’da yayınlanmasıyla birlikte dünya çapında fenomen oldu. Kendine has sanatı, playlist’leri, hayran teorileri ile kısa sürede kült statüsüne erişti. Dizi, Hawkins Indiana’da bir grup öğrenci hakkında. Burası tıpkı Stephen King romanlarında olduğu gibi ilk bakışta sıradan, perdenin ardında ise dipsiz karanlık kuyular yatan küçük bir kasaba. Hawkins’li öğrenciler, gizli hükümet deneylerini de kapsayan gizemli olayları ortaya çıkarıyorlar. Ortada bir telekinetik çocuk var. Bir de Dungeons & Dragons’ı (dünyaca ünlü oyun) bilenlerin daha kolay bağ kurabileceği Demogorgon ve Mind Flayer gibi canavarların bulunduğu bir başka boyut Upside Down var. Unutmadan, bir de Rusya var tabii!

Saf ve derin duyguların insanı Mike (Finn Wolfhard), mini bilim insanı dişsiz Dustin (Gaten Matarazz), şüpheci Lucas (Caleb McLaughlin), tatlı ve dürüst Will Byers (Noah Schnapp) dört kafadarlar. Telekinetik güçleri olan Eleven (Millie Bobby Brown) da aralarına katılınca çekirdek ekip tamamlanıyor. Bunlar lokomotif küçük kadro. Yetişkinler arasında başı çekenler ise oğlunu arayan anne Joyce (Winona Ryder) ve üçüncü sezonun sonunda Upside Down’ın kapısı kapanırken kendini feda eden, Eleven’ın koruyucu babası Şerif Jim Hopper (David Harbour) oldu. 

Bıraktığımız yerden altı ay sonra başlayan yeni sezonda kahramanlarımız artık lise öğrencisi. Eleven -yeni adıyla Jane-, Will, Will’in abisi Jonathan (Charlie Heaton) ve anneleri Joyce California’da yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışıyor. Ekibin geri kalanı ise Hawkins’te. Sonra Vecna var. Yeni baş belası Vecna, Game of Thrones’daki Night King ve örümcek arası bir şey. Belki de bugüne kadar gösterdikleri arasında en insani özelliklere sahip canavar bu. Vecna’dan başka bir korku filmi efsanesi diyebileceğimiz Robert Englund (Elm Sokağı Kabusu) Victor Creele rolünde. Bir zamanlar insan olan, sonra tanrı mertebesine çıkıp gerçeklikle bağlantısını kaybeden ve gerçeği kendisine göre değiştirebilen bir kral bu. 

Daha kanlı ve daha eğlenceli bir sezon

Bu sezon bölümlerin süresi öncekilere kıyasla daha uzun olacak. İlk dört bölümün süresi bir saatten fazla. Yedinci bölüm ise 1 saat 38 dakika. Resmi açıklamaya göre sekizinci bölüm yaklaşık 1 saat 25 dakika, dokuzuncu bölüm de yaklaşık 2.5 saat olacak.

 

Yeni sezonun ilk bölümü, 1979 yılında CIA için zihin kontrolü alanında araştırmalar yapan bilim insanı Dr. Martin Brenner’la (Matthew Modine) açılıyor. Eleven’ın telekinetik güçleri de zaten bu tür deneylerin sonucuydu. Rusların gizli sırlarını elde etmek amacıyla birtakım deneyler yapılırken laboratuvarda işler bir anda ters gidiyor. Hawkins deyip geçmeyin Soğuk Savaş’ın merkezi burası anlayacağınız.

Özetle bizleri, canavarlar, onlara direnen çocuklar, lanetli güçler tarafından ele geçirilmiş sorunlu karakterler, iyiyle kötü arasında bitmeyen savaşla birlikte çok doyurucu öncekine kıyasla çok daha kanlı ve korkunç ama aynı zamanda eğlenceli bir yeni sezon bekliyor.