19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 28.03.2022 16:46 | Son Güncelleme: 28.03.2022 17:40

Will Smith sadece tokatıyla değil, gözyaşlarıyla ve konuşmasıyla da geceye damgasını vurdu

Tokat skandalının perde arkası tartışılırken Smith’in gözyaşları ve konuşması Oscar gecesine damga vuran başka bir olay haline geldi
Will Smith sadece tokatıyla değil, gözyaşlarıyla ve konuşmasıyla da geceye damgasını vurdu

Törenin ilerleyen dakikalarında Will Smith'in King Richard filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı açıklandı. Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Will Smith, Denzel Washington'un reklam arasında kendisine, "En yüksek anında, dikkatli ol, o zaman şeytan senin için gelir" dediğini açıkladı.

Smith, yaptığı konuşmada, "Richard Williams, ailesinin ateşli bir savunucusuydu" diyerek "King Richard"da canlandırdığı, Venus ve Serena Williams'ın babası Richard Williams karakterine gönderme yaptı. Sahneye çıkıp Chris Rock'a tokat atmasını ailesine ve eşine duyduğu yoğun sevgiyle açıklamaya çalışan Will Smith'in tavrı daha sonrasında büyük tepki topladı.

Chris Rock'tan özür dilemedi

Konuşmasının devamında davranışlarından dolayı Akademiden ve diğer adaylardan özür dileyen Smith, Chris Rock'tan ise özür dilemedi: "Akademiden özür dilemek istiyorum. Tüm aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu çok güzel bir an ve ödül kazanmak için ağlamıyorum. Bu benim için bir ödül kazanmakla ilgili değil. Bu, tüm insanlara ışık tutabilmekle ilgilidir. Tim ve Trevor ve Zack ve Saniyya ve Demi ve Aunjanue ve 'Kral Richard'ın tüm oyuncu kadrosu ve ekibi, Venus ve Serena, tüm Williams ailesi. Sanat hayatı taklit eder. Çılgın bir babaya benziyorum, tıpkı Richard Williams hakkında söyledikleri gibi."

"Richard Williams, ailesinin ateşli bir savunucusuydu. Hayatımın bu zamanında, bu anda, Tanrı'nın beni bu dünyada yapmaya ve olmaya çağırdığı şey karşısında şaşkına döndüm. Bu filmi yaparken, tanıdığım en güçlü, en narin insanlardan biri olan Aunjanue Ellis'i korumam gerekiyor. Venüs ve Serena'yı oynayan iki aktris Saniyya ve Demi'yi korumalıyım. Hayatım boyunca insanları sevmeye, insanları korumaya ve halkıma nehir olmaya çağrıldım. Yaptığımız şeyi yapacağımı biliyorum, suistimal edebilmelisin. İnsanların senin hakkında çılgınca konuşmasını sağlayabilmelisin. Bu işte sana saygısızlık eden insanlara sahip olmalısın. Gülümsemeli ve sorun yokmuş gibi davranmalısın" ifadelerinde bulunan Will Smith, konuşmasını "Umarım Akademi beni yeniden davet eder" diyerek noktalandırdı.

Gecenin devamında, Los Angeles Polis Teşkilatı, Chris Rock'ın Will Smith hakkında suçlamada bulunmadığını açıkladı. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de olayla ilgili bir açıklama yaparak, Akademi'nin şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmediğini belirtti ve "Bu gece, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşları ve sinemaseverler tarafından takdir edilme anını hak eden 94. Akademi Ödülleri kazananlarımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Olaylar şimdilik Akademi'nin bu açıklmasıyla durulmuş gibi görünse de Will Smith'in Chris Rock'ı tokatlamasının daha uzun süre konuşulacağı ve tartışılacağı aşikar... Bu skandal olayla ilgili yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...