29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2023 11:41 | Son Güncelleme: 04.10.2023 12:03

Yüksek tahminlerin altında kaldı: Beyoncé turnesinden yarım milyar dolar kazandı

Beyoncé Mayıs ayında başlayan ve 2.7 milyon seveninin katıldığı konserlerinden şu ana kadar 579 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Ancak bu kazanç tahminlerin altında kaldı. Zira, birçok şarkıcı da pandemi sonrasındaki konserlerinden bu sayıları aşan hasılatlar kazandı
Yüksek tahminlerin altında kaldı: Beyoncé turnesinden yarım milyar dolar kazandı

Beyoncé Renaissance Turundan yarım milyar dolar hasılat elde etti. Live Nation’ın duyurusuna göre Grammy ödülü rekoruna sahip şarkıcı, mayıs ayında başlayan 56 duraklı turu sırasında 579 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Beyoncé, son birkaç ayda dünya çapında 39 şehirde 56 performans sergileyerek 2,7 milyon hayrana konser verdi. Live Nation'ın duyurusundan önce Beyoncé'nin turunun ne kadar olacağına dair brüt tahminler 275 milyon dolardan 2,2 milyar dolara kadar değişiyordu.

Ancak Live Nation'ın açıklamasına göre 42 yaşındaki yıldız, daha uzun turnelere çıkan ve daha çok para kazanan turne müzik yıldızları Elton John ve Coldplay'in brüt toplamlarının altında kaldı. Şubat ayında Beyoncé'nin turunun biletleri satışa çıktığında Billboard, aylarca sürecek turun yalnızca 275 milyon ile 428 milyon dolar arasında bilet geliri yaratacağını tahmin ediyordu. Bu tahminler, şarkıcının turunu 41 duraktan 56'ya çıkarmasından önce yapıldı.

En yüksek hasılat rekoru Elton John'un

Beyoncé'nin turundan elde edilen brüt kazançlara ilişkin diğer tahminler 2 milyar doları aştı. Beyoncé'nin 2016'daki Lemonade gösterilerinden bu yana ilk solo turu olması nedeniyle şarkıcıyı beş ay süren turnesine talep oldukça yüksekti. Beyoncé, salgın sonrası dönemde artan konser talebinden para kazanan birkaç yüksek profilli sanatçı arasında yer alıyor. Bir aradan sonra konser sahnesine geri dönen Taylor Swift, bazıları tarafından 2.2 milyon dolar hasılat alacağını tahmin ettiği Eras Turunda aylarca performans sergiledi ve Beyonce’yle ilgili tahminlerde baş başa gidiyorlar. Elton John ise şu anda 939 milyon dolardan fazla hasılat elde eden 330 duraklı, çok yıllı bir tura devam ediyor ve Billboard'a göre bu, tarihteki en yüksek hasılat yapan konser oldu. Billboard'un haberine göre Coldplay, tarihleri 2024'e kadar planlanan dünya çapındaki turnesinde şu ana kadar 617 milyon dolardan fazla kazanç elde etti.

Yaz boyunca Beyoncé'ninki gibi konserlere olan talebin artmasıyla Live Nation, şimdiye kadarki en güçlü ikinci çeyreğini geçirdi. Şirket, ikinci çeyrekte 5,6 milyar dolar gelir açıkladı. Bu, şirketin ikinci çeyrekte 4,4 milyar dolar kazandığı önceki yıla göre keskin bir artışa işaret ediyor. Live Nation'ın üçüncü çeyrek kazançları (Beyoncé'nin turnesinin sona erdiği çeyrek) Kasım ayı başlarında açıklanacak.

Filmi yayınlanacak

Renaissance Turun geniş çapta çekimleri yapıldı ve 1 Aralık’ta film olarak yayınlanacak. Renaissance: A Film by Beyoncé adlı film, ABD, Kanada ve Meksika'daki AMC sinemalarında en az dört hafta boyunca gösterilecek ve turun prodüksiyonundan kamera arkası görüntüleri içerecek. Film ayrıca Regal ve Cinemark gibi diğer sinemalarda da gösterilecek. Şarkıcının filmden ne kadar potansiyel gelir elde edebileceği tam olarak belli değil.