05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2023 18:52 | Son Güncelleme: 23.08.2023 19:06

Almanya'da işler ters gidiyor: Tesla üretimini her hafta biraz daha kısıyor

Business Insider'ın şirket içi belgelere dayandırdığı haberine göre Tesla, Mart ayında haftada 5 bine ulaşan Almanya'daki fabrikasının üretim hedefini Temmuz ve Ağustos aylarında haftada 4 bin 350'ye düşürdü ve gelecek haftalarda daha da düşürmeyi planlıyor
Almanya'da işler ters gidiyor: Tesla üretimini her hafta biraz daha kısıyor

ABD'li otomobil üreticisi, Mart ayında sosyal medya platformu X'te Mart ayı sonunda Berlin yakınlarındaki Gruenheide'deki fabrikada üretim olarak haftada 5 bin araca ulaştığını duyurmuştu, ancak adlarının açıklanmasını istemeyen işçiler Business Insider'a bunun bir kereye mahsus olduğunu ve o zamandan beri ortalama üretimin çok daha düşük olduğunu söyledi.

Tesla Haziran ayında, artık ihtiyaç duyulmadığı için başlangıçta olduğundan daha az geçici işçi işe aldığını ancak üretim hedeflerinin yolunda gittiğini söyledi.

Üretim adedi 1000'in altını gördü

Business Insider, Tesla'nın dahili iş akışı yazılımını gösteren resimlerin, ABD'li elektrikli araç üreticisinin Temmuz ve Ağustos ayları için hedefini günde 870 araca düşürdüğünü gösterdiğini söyledi. Raporda yayınlanan yazılım resimlerine göre, 25 Temmuz'da sadece 692 ve 28 Temmuz'da 806 araç üretilerek bu hedefe bile her zaman ulaşılamadı.

Haberde, fabrikadaki ismi açıklanmayan çalışanlara dayanılarak, şirket içi hedefin o zamandan beri günde 750 araca düşürüldüğü ve bunun da haftada 4 binden aza tekabül ettiği belirtildi.

ABD ve Çin'de fiyatları düşürdü

Otomobil üreticisi geçen yılın sonlarından bu yana Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve diğer pazarlarda fiyatları birkaç kez düşürdü; rekabete ve ekonomik belirsizliğe karşı kalkan oluşturmaya çalışırken envanteri azaltmak için indirimleri ve diğer teşvikleri artırdı.

Tesla Temmuz ayında Gruenheide fabrikasının kapasitesini yılda 1 milyon araca çıkarmayı planladığını açıkladı, ancak bir zaman çizelgesi vermedi ve daha önce fabrikada haftada 6 bin araca ne zaman ulaşacağı konusunda yorum yapmayı reddetti.

Üretim Şubat ayı sonlarında Reuters tarafından görülen üretim programının öncesinde haftada 4 bin araca ulaştı, ancak o zamandan beri yavaşlamış görünüyor.