05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 20:35 | Son Güncelleme: 15.08.2023 20:44

Tesla uygun fiyatlı Model S ve X model araçlarını satışa çıkarıyor

Tesla, Model S sedan ve Model X SUV'un daha kısa sürüş menziline sahip daha ucuz modellerini Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürerek yüksek borçlanma maliyetlerinin pahalı elektrikli araçlara olan talebi engellemesi nedeniyle satışları arttırmayı hedefliyor
Tesla uygun fiyatlı Model S ve X model araçlarını satışa çıkarıyor

Yeni S ve X modelleri sırasıyla 78 bin 490 ve 88 bin 490 dolar olarak fiyatlandırıldı. Model S, 320 mile (515 km) kadar sürüş menziline sahipken, sırasıyla 405 mil ve 396 mile kadar menzil sunan normal çift motorlu ve üç motorlu Plaid varyantlarından daha düşük seviyede. Model X SUV ise 269 mile kadar menzile sahipken, 348 mile kadar menzil sunan daha pahalı versiyonlarının oldukça altında bulunuyor.

Performans ve menzile yazılım ayarı

Bir Tesla satış temsilcisi, her iki modelin de 10 bin dolar daha pahalı olan çift motorlu varyantlarla aynı batarya ve motorlara sahip olacağını, ancak performans ve menzillerinin yazılımla sınırlandırılacağını söyledi.

Tesla yeni modellerin Eylül ve Ekim ayları arasında teslim edilebileceğini açıkladı. Dünyanın en değerli otomobil üreticisi, ikinci çeyrekte eski ve üst düzey Model X ve S modellerinden yüzde 19 daha fazla sattı. Ancak geçen ay, daha düşük ortalama satış fiyatı ve daha pahalı modellerinin daha az satılmasının işletme geliri üzerinde baskı oluşturduğunu söylemişti.

Tesla hisseleri bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 95 değer kazandıktan sonra erken işlemlerde yüzde 1,5 değer kaybetti.